Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Takuuvarma hittiresepti – klassikkokastike taipuu moneen

Hyödynnä bolognese erilaisissa pastaruoissa.
Hyödynnä bolognese erilaisissa pastaruoissa.Shutterstock
Julkaistu 29.08.2015 18:00

MTV LIFESTYLE

Mitä tänään syötäisiin? Bolognese-kastike on takuuvarma resepti.

Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan  400 g -kirjassa suositellaan bolognese-kastikkeen valmistamista valurautapadassa. Jos kaapistasi siis löytyy valurautapata, pyyhi siitä pölyt ja ota se käyttöön. Mausteinen tuoremakkara tuo tähän kastikkeeseen hyvän potkun.

Tee bolognesea kaksinkertainen annos, syö puolet pastan kanssa ja käytä puolet lasagneen.

Bolognese

neljälle

400 g jauhelihaa
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
150 g raakamakkaraa (chorizoa tai salsicciaa)
2 dl punaviiniä
2–3 purkkia säilyketomaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria
parmesaania

1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri. Kuori ja raasta porkkana.
2. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa, älä ruskista.
3. Murustele jauheliha mukaan ja sekoita.
4. Poista kuori salsicciasta ja puristele makkara pannulle. Paista kunnes salsiccia ruskistuu hiukan.
5. Lisää viini ja keitä pari minuuttia.
6. Lisää kastikkeen joukkoon tomaatit.
7. Peitä kattila kannella ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä puolitoista tuntia. Lisää tilkka kasvislientä tai vettä, jos kastike tuntuu kuivalta.
8. Mausta bolognese suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku.9. Tarjoa bolognese keitetyn pastan ja parmesaanin kera tai käytä se lasagneen.



Resepti: Hanna Gullichsen & Joonas Laurila: 400 g – parhaat jauhelihareseptit

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Nopeaa ja hyvää arkiruokaa: Helppo spagettiruoka, joka valmistuu minuuteissaTämä resepti on varma hitti: Näin helposti syntyy täydellinen bolognese!Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastusTäyteläinen pasta ilman kermaa – valmista täydellistä pakkaspäivän lohturuokaa
LihaRuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos