Tajuttoman hyvää! Idea, joka mullistaa lasagnen valmistamisen
Nämä lasagne-kuppikakut tuovat hauskaa vaihtelua perinteiseen suosikkiruokaan.
Televisiosta tutut kokit Rachel Ray ja Mary Giuliani valmistivat lasagnea hauskalla tavalla: valmiiksi annoksiksi muffinivuokaan. Lasagnelevyjen sijaan tässä reseptissä käytetään wonton-taikinalevyjä, joita myydään pakasteena etnisissä liikkeissä ja hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.
Lasagne-kuppikakut
400 g jauhelihaa
Suolaa ja pippuria
1 rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
oliiviöljyä
1 sipuli, pilkottuna
1 paketti valmiita wonton-taikinalevyjä pakasteesta (etnisistä kaupoista)
1 purkki valmista tomaattikastiketta
1 dl mozzarellaraastetta + 0,5 dl viimeistelyyn
1 dl ricotta-juustoa
1 kananmuna
Laita jauheliha kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon korppujauhot/leivänmurut ja 0,5 dl parmesanraastetta.
Kuumenna pannu ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulikuutiot öljyssä.
Lisää joukkoon jauhelihaseos ja ruskista se.
Sekoita toisessa kulhossa loput 0,5 dl parmesanraastetta, 1 dl mozzarellaraastetta, ricotta-juusto ja kananmuna.
Ota muffinivuoka ja laita aukkojen pohjalle hieman tomaattikastiketta. Leikka sitten sulaneista wonton-levyistä pyöreällä muotilla (tai esimerkiksi juomalasin avulla) paloja, jotta ne mahtuvat hyvin muffinivuokiin. Halutessasi voit myös jättää levyt neliöiksi.
Laita kastikkeen päälle yksi wonton-levy, lisää sitten hieman juustoseosta, sitten lihaseosta ja lopuksi uusi wonton-levy. Toista sama uudelleen ja viimeistele ripottelemalla päälle loput mozzarellaraasteet.
Paista lasagne-kuppikakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla.
Lähde: Rachel Ray Show
Kokeile myös hauskaa one pot -lasagnea:
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa