Tajuttoman hyvää! Idea, joka mullistaa lasagnen valmistamisen

lasagne
Shutterstock

Nämä lasagne-kuppikakut tuovat hauskaa vaihtelua perinteiseen suosikkiruokaan.

Televisiosta tutut kokit Rachel Ray ja Mary Giuliani valmistivat lasagnea hauskalla tavalla: valmiiksi annoksiksi muffinivuokaan. Lasagnelevyjen sijaan tässä reseptissä käytetään wonton-taikinalevyjä, joita myydään pakasteena etnisissä liikkeissä ja hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.

Lasagne-kuppikakut

400 g jauhelihaa 
Suolaa ja pippuria
1 rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
oliiviöljyä
1 sipuli, pilkottuna
1 paketti valmiita wonton-taikinalevyjä pakasteesta (etnisistä kaupoista)
1 purkki valmista tomaattikastiketta
1 dl mozzarellaraastetta + 0,5 dl viimeistelyyn
1 dl ricotta-juustoa
1 kananmuna

Laita jauheliha kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon korppujauhot/leivänmurut ja 0,5 dl parmesanraastetta.

Kuumenna pannu ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulikuutiot öljyssä.

Lisää joukkoon jauhelihaseos ja ruskista se.

Sekoita toisessa kulhossa loput 0,5 dl parmesanraastetta, 1 dl mozzarellaraastetta, ricotta-juusto ja kananmuna.

Ota muffinivuoka ja laita aukkojen pohjalle hieman tomaattikastiketta. Leikka sitten sulaneista wonton-levyistä pyöreällä muotilla (tai esimerkiksi juomalasin avulla) paloja, jotta ne mahtuvat hyvin muffinivuokiin. Halutessasi voit myös jättää levyt neliöiksi. 

Laita kastikkeen päälle yksi wonton-levy, lisää sitten hieman juustoseosta, sitten lihaseosta ja lopuksi uusi wonton-levy. Toista sama uudelleen ja viimeistele ripottelemalla päälle loput mozzarellaraasteet.

Paista lasagne-kuppikakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla.

Kokeile myös hauskaa one pot -lasagnea:

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.