Tajuttoman hyvää! Idea, joka mullistaa lasagnen valmistamisen
![Copyright: Shutterstock. lasagne](https://im.mtvuutiset.fi/image/6718676/landscape16_9/1404/790/1657a564836c73c225e2e1f644db31ef/Gq/lasagne.jpg)
Nämä lasagne-kuppikakut tuovat hauskaa vaihtelua perinteiseen suosikkiruokaan.
Televisiosta tutut kokit Rachel Ray ja Mary Giuliani valmistivat lasagnea hauskalla tavalla: valmiiksi annoksiksi muffinivuokaan. Lasagnelevyjen sijaan tässä reseptissä käytetään wonton-taikinalevyjä, joita myydään pakasteena etnisissä liikkeissä ja hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.
Lasagne-kuppikakut
400 g jauhelihaa
Suolaa ja pippuria
1 rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
oliiviöljyä
1 sipuli, pilkottuna
1 paketti valmiita wonton-taikinalevyjä pakasteesta (etnisistä kaupoista)
1 purkki valmista tomaattikastiketta
1 dl mozzarellaraastetta + 0,5 dl viimeistelyyn
1 dl ricotta-juustoa
1 kananmuna
Laita jauheliha kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon korppujauhot/leivänmurut ja 0,5 dl parmesanraastetta.
Kuumenna pannu ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulikuutiot öljyssä.
Lisää joukkoon jauhelihaseos ja ruskista se.
Sekoita toisessa kulhossa loput 0,5 dl parmesanraastetta, 1 dl mozzarellaraastetta, ricotta-juusto ja kananmuna.
Ota muffinivuoka ja laita aukkojen pohjalle hieman tomaattikastiketta. Leikka sitten sulaneista wonton-levyistä pyöreällä muotilla (tai esimerkiksi juomalasin avulla) paloja, jotta ne mahtuvat hyvin muffinivuokiin. Halutessasi voit myös jättää levyt neliöiksi.
Laita kastikkeen päälle yksi wonton-levy, lisää sitten hieman juustoseosta, sitten lihaseosta ja lopuksi uusi wonton-levy. Toista sama uudelleen ja viimeistele ripottelemalla päälle loput mozzarellaraasteet.
Paista lasagne-kuppikakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla.
Lähde: Rachel Ray Show
Kokeile myös hauskaa one pot -lasagnea:
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka