Täältä tulee mullistava munaherkku: Onko makeampaa nähty?

shutterstock_189255080
Munakasta valmistaessa kannattaa käyttää villisti mielikuvitusta – myös makeiden täytteiden suhteen. Shutterstock

Satokausikalenterin reseptillä perinteinen suolainen munakas muuntuu makeaksi ja hedelmäiseksi herkuksi!

Munakas maustetaan usein suolalla – ja suolaisilla täytteillä, mutta kananmunien seuraksi sopivat oivallisesti myös makeat maut. Hedelmien avulla kananmunat saavat rinnalleen raikkaan maun – eikä munakas maistu enää lainkaan samalle kuin ennen.

Kokeile uudenlaista munakasreseptiä!

Makea ananasmunakas

1 annos

kourallinen tuoreita ananaslohkoja
2–3 ruokalusikallista kookosöljyä
0,5–1 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
2–4 kananmunaa
kanelia mausteeksi
lisukkeeksi esimerkiksi kiivi ja appelsiini

Paista tuoreita ananaslohkoja kookosöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät.

Lisää pannulle kaurahiutaleet ja hunaja. Sekoita seosta ja anna sen karamellisoitua.

Lisää pannulle kananmunat ja paista ne kypsiksi.

Kaada annos lautaselle ja mausta ripauksella kanelia. Makeuta tarvittaessa hunajalla.

Tarjoa lisukkeena esimerkiksi yksi kiivi ja puolikas appelsiini.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.