Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö tietämättäsi rasvaista ruokaa? Tunnista varoitusmerkit ravintolassa

Shutterstock
Julkaistu 21.11.2014 20:07

MTV LIFESTYLE

Tänä päivänä useissa ravintoloissa esimerkiksi epäterveellisiksi koettujen ranskalaisten vaihtaminen vihanneksiksi onnistuu, mutta todellisuudessa kevyemmiksi mielletyt annoksetkin saattavat pitää sisällään yllättävän paljon kilokaloreita.

Health.com-sivusto listasi ylös seikat, jotka ravintolan ruokalistalta valintoja tekevän kannattaa ottaa huomioon, mikäli tarkoitus on vältellä turhia kaloreita. Usein yllättävät ruoka-aineet voivat sisältää hurjasti enemmän energiaa kuin ruokalistaa lukiessa kuvittelisi.

– Ravintolassa kaikki on kymmenen kertaa dekadentimpaa kuin kotona tehtynä, Secrets of The Best Chefs -kirjan kirjoittanut Adam Roberts toteaa.

Älä rohmua oliiviöljyä

Oliiviöljyn terveysvaikutuksista on puhuttu paljon, mutta tästä huolimatta oliiviöljy on oikea kaloripommi. Kevyempää ruokavaliota noudattavan olisi siis syytä pitää mielessä kohtuus, jos ravintolassa leivän kanssa tarjoillaan laakealta lautaselta oliiviöljyä levitteen sijaan. Pehmeä leipä imee itseensä yllättävän paljon enerhgiapitoista öljyä. Jo kaksi öljyyn upotettua leipäpalaa voi sisältää jopa 380 kilokaloria.

Älä haksahda pieniin annoksiin

Pieniltä lautasilta tarjoillut tapakset voivat yllättäen sisältää hurjan määrän rasvaa. Pieni annos ei näytä raskaalta ja siksi pieniä annoksia voikin napostella hurjan kalorimäärän edestä aivan huomamatta. Jos ruokaa tarjoillaan seisoville vieraille – kuten usein tapasten kanssa toimitaan – ei myöskään kylläisyyttä tunne samaan tapaan kuin pöydän ääressä istuessa.

Älä ole sinisilmäinen

Kokit tekevät huippuravintoloissa ruokaa hyvän maun nimissä. Myös annosten ulkonäöllä on toki merkitystä, mutta harvassa ravintolassa ruoan vähärasvaisuutta pidetään itseisarvona. Tästä syystä on turha uskotella itselleen, että kokki olisi käyttänyt erityisen vähäkalorisia ainesosia loihtiessaan kevyiksi miellettyjä kasvisherkkujakaan.

Älä sokaistu salaatista

Se ei tule yllätyksenä, että caesarsalaatti sisältää usein hurjasti piilorasvaa, mutta myös muut, kevyiltäkin kuulostavat salaatit voivat olla oikeita kaloripommeja. Vihersalaatteihinkin on saatettu lisätä ravintoloissa aivan huomaamatta kastiketta, joka tekee salaatista entistä herkullisempaa – mutta pahimmassa tapauksessa hurjasti kaloripitoisempaa. Turvallisin valinta kevyttä ruokavaliota noudattavalle salaatin ystävälle on tilata salaattikastike erikseen.

LUE MYÖS: 7 pahinta mokaa – älä tee näitä ravintolassa

Lähde: Health.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Asiantuntijat paljastavat 10 asiaa, joihin eivät buffetpöydässä koskisiViisi ruokaan liittyvää myyttiä, jotka voivat estää sinua laihtumasta – ethän usko näihin? Seitsemän epäterveellisenä pidettyä ruokaa, jotka auttavat laihtumaan – olisitko uskonut?Onko sushi terveellistä? Asiantuntijalta silmiä avaava vastausHaluatko elää terveellisesti? Älä sorru näihin sudenkuoppiin Salaattikin voi pilata laihdutuskuurin – älä tee näitä kaloripitoisia virheitä
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • to16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta