Syötkö tätä aamupalaksi? Annoksessa voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita
Tiettyjen myslituotteiden korkea rasvamäärä saattaa kauhistuttaa, mutta se ei tarkoita, ettei tuotetta kannata syödä.
MUISTA! Myslin korkea rasvamäärä ei välttämättä ole huono asia, sillä hyvät rasvat kuuluvat monipuoliseen ruokavalioon. Juuri näitä hyviä rasvoja gluteeniton mysli onkin täynnä. Myslin välttelemisen sijaan huomiota kannattaakin kiinnittää annoskokoon.
Gluteeniton ruokavalio ja gluteenittomat tuotteet käsitetään usein terveelliseksi vaihtoehdoksi. Gluteeniton-merkki on kuitenkin verrattavissa vaikka maidoton- tai pähkinätön-merkkeihin: se kertoo vain siitä, mitä tuote sisältää, ei automaattisesti siitä, että tuote olisi terveellisempi. Tästä hyvä esimerkki on gluteeniton mysli.
Annoksessa gluteenitonta mysliä voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita, kertoo The Daily Meal. Lusikallisessa voita on 12 grammaa rasvaa, kun uutissivuston tutkimassa gluteenittomassa mysliannoksessa oli rasvaa jopa 19 grammaa.
Mysli ja murot sisältävät yleensä gluteenia, sillä ne ovat viljapohjaisia. Viljattomissa mysleissä sen sijaan käytetään pääraaka-aineina paljon rasvaa sisältäviä ainesosia, kuten esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä ja kookoshiutaleita.
Lähde: The Daily Meal
Korjaus 17.8. klo 9:05: Korjattu otsikkoon ja artikkeliin tieto siitä, että lusikallisen sijaan annoksessa mysliä voi olla enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan