Mainos
Mainos

Syötkö tätä aamupalaksi? Annoksessa voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita

Tiettyjen myslituotteiden korkea rasvamäärä saattaa kauhistuttaa, mutta se ei tarkoita, ettei tuotetta kannata syödä.

MUISTA! Myslin korkea rasvamäärä ei välttämättä ole huono asia, sillä hyvät rasvat kuuluvat monipuoliseen ruokavalioon. Juuri näitä hyviä rasvoja gluteeniton mysli onkin täynnä. Myslin välttelemisen sijaan huomiota kannattaakin kiinnittää annoskokoon.

Gluteeniton ruokavalio ja gluteenittomat tuotteet käsitetään usein terveelliseksi vaihtoehdoksi. Gluteeniton-merkki on kuitenkin verrattavissa vaikka maidoton- tai pähkinätön-merkkeihin: se kertoo vain siitä, mitä tuote sisältää, ei automaattisesti siitä, että tuote olisi terveellisempi. Tästä hyvä esimerkki on gluteeniton mysli.

Annoksessa gluteenitonta mysliä voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita, kertoo The Daily Meal. Lusikallisessa voita on 12 grammaa rasvaa, kun uutissivuston tutkimassa gluteenittomassa mysliannoksessa oli rasvaa jopa 19 grammaa.

Mysli ja murot sisältävät yleensä gluteenia, sillä ne ovat viljapohjaisia. Viljattomissa mysleissä sen sijaan käytetään pääraaka-aineina paljon rasvaa sisältäviä ainesosia, kuten esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä ja kookoshiutaleita.

Korjaus 17.8. klo 9:05: Korjattu otsikkoon ja artikkeliin tieto siitä, että lusikallisen sijaan annoksessa mysliä voi olla enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.