Syöminen haastavaa – tämä ja 6 muuta hauskaa syytä kuppikakkujen välttämiseksi

Shutterstock

Yritätkö rajoittaa herkuttelua, mutta kauniin väriset kuppikakut houkuttavat? Tämä leikkimielinen listaus auttaa sinua pysymään tavoitteessasi.

Kuppikakkuja voi olla vaikea vastustaa, sillä ne näyttävät usein todella herkullisilta. Nyt voit kuitenkin lisätä tahdonvoimaasi lukemalla syitä siihen, miksi kuppikakkujen syönti ei oikeastaan kannata lainkaan.

Aina väärän kokoisia

Oletko huomannut, että kuppikakut ovat aina väärän kokoisia? Silloin kun mielesi tekee kunnolla makeaa, kahvilassa myydään vain minimaalisia kuppikakkuja kalliiseen hintaan. Toisaalta, juuri dieetin aloitettuasi sinulle tarjotaan valtavaa suklaakuorrutteista versiota. Koko on aina väärä!

Syöminen on haastavaa

Tietääkö kukaan miten kuppikakkuja tulisi oikeaoppisesti syödä? Suu ei veny tarpeeksi täydellistä kuppikakkuelämystä varten. Lopulta päädyt nuolemaan kuorrutteen päältä ja syömään kuivan kakun viimeiseksi. Liian vaikeaa että kannattaisi edes yrittää.

Puolet kakusta tarttuu vuokaan

Kuppikakkujen syöminen on hankalaa myös siksi, että ne tuppaavat jäävän kiinni vuokaan. Jos ehdit pelastaa kuppikakun loppusi roskikseen joutumiselta, joudut syömään muruset joko sormin tai hampailla. Ei ehkä parasta treffiruokaa. 

Näyttävät aina paremmilta kuin maistuvat

Kuppikakkujen salaisuus piilee useimmiten kauniissa kuorrutteessa. Vaikka kuorrute näyttäisikin miten herkulliselta tahansa, kuppikakun maku voi olla pettymys. Mauton taikina rasvaisella kuorrutteella. Eihän kukaan sellaista haluaisi syödä, eihän?

Liikaa koristeita

Kuppikakkuja on nykyisin tarjolla joka juhlassa, oli sitten kesä tai talvi. Usein myös niiden koristelu menee yli ymmärryksen. Pääsiäisenä kuppikakkuja koristavat tiput, jouluna leivokset hunnutetaan punaisiksi. Leivosten tulisi olla maukkaita, ei söpöjä.  

Et voi huijata itseäsi

Omenapiirakkaa tai marjajäätelöä syödessäsi voit edes kuvitella niiden olevan terveellisiä, mutta kuppikakkujen kanssa on toisin. Et voi huijata edes itseäsi kuvittelemalla niiden olevan terveellisiä, sillä ne eivät ole.

Millainen sisus? 

Et voi koskaan päällepäin tietää ovatko kuppikakut ihanan pehmeitä vai kuivia? Onko kuppikakun sisällä hillosydän vai pähkinäyllätys? Kun olet valintasi tehnyt, et voi enää perääntyä.


Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja