Syö valkosipulia tyhjään vatsaan – uskomaton vaikutus

valkosipuli,-hengitys,-omena
Shutterstock

Valkosipulin terveysvaikutuksista on tiedetty jo tuhansien vuosien ajan, mutta tiesitkö miten valkosipulin positiivisia vaikutuksia terveyteen voi vahvistaa entisestään?

Valkosipuli voi auttaa parantamaan vastustuskykyä ja jopa laskemaan verensokeria. On saatu viitteitä myös siitä, että valkosipuli suojaa sydänvaivoilta ja edistää maksan ja virtsarakon toimintaa. Syömällä valkosipulia tyhjään vatsaan näitä vaikutuksia voi olla mahdollista vahvistaa entisestään.

Entistä voimakkaampi vaikutus?

Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että valkosipulin vaikutukset voimistuvat entisestään silloin, kun sitä syödään nimenomaan tyhjään vatsaan. Näiden tulosten perusteella vastustuskykyä voisi siis tehostaa syömällä valkosipulia ensimmäisenä aamulla.

Luonnon oman antibiootin uskotaan suojaavan kehoa erityisen tehokkaasti tyhjässä vatsassa siksi, että sen vaikutus bakteereihin on tehokkaimmillaan kun se vaikuttaa jo vatsassa muiden ruoka-aineiden päätyessä mahalaukkuun.

Lähde: Blackdoctor

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja