Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Syö karvoineen kaikkineen – ohjeet kiivin syömiseen yllättävät

Moni leikkaa kiivin kahtia päästäkseen käsiksi hedelmälihaan – ja heittää sen jälkeen kuoret roskiin.Shutterstock
Julkaistu 19.09.2014 15:09

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että kiivin voi syödä kuorineen päivineen, aivan samaan tapaan kuin persikan?

Suomessa kiivin hedelmäliha on tapana kaivaa joko lusikalla kuorien sisältä tai kuoria kiivi veitsellä. Kiivin kuoriminen on kuitenkin täysin turhaa, sillä hedelmän voi syödä huoletta kuorineen.

Hedelmien kuoret sisältävät usein paljon ravintoaineita ja näin on myös kiivin kohdalla. Theawl.com-sivustolla kiivin syömistä verrataan persikan syömiseen – jonka pinnalla on niin ikään ohuita karvoja.

Pese kiivi huolellisesti

Jos kiivin syö kuorineen, on se tärkeää pestä huolellisesti juoksevan veden alla. Hedelmän karvaista pintaa voi raaputtaa kynsillä tai veitsellä, jotta karvat kiivin pinnalta karisisivat pois. Kiivin kannat eivät ole kovuutensa vuoksi syötäviä.

LUE MYÖS: Tutkimus paljastaa: Kiivin syömisellä yllättävä vaikutus uneen

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä herkkusuu.fi.

Lähde: The Awl

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Makuja