Syö karvoineen kaikkineen – ohjeet kiivin syömiseen yllättävät

Moni leikkaa kiivin kahtia päästäkseen käsiksi hedelmälihaan – ja heittää sen jälkeen kuoret roskiin. Shutterstock

Tiesitkö, että kiivin voi syödä kuorineen päivineen, aivan samaan tapaan kuin persikan?

Suomessa kiivin hedelmäliha on tapana kaivaa joko lusikalla kuorien sisältä tai kuoria kiivi veitsellä. Kiivin kuoriminen on kuitenkin täysin turhaa, sillä hedelmän voi syödä huoletta kuorineen.

Hedelmien kuoret sisältävät usein paljon ravintoaineita ja näin on myös kiivin kohdalla. Theawl.com-sivustolla kiivin syömistä verrataan persikan syömiseen – jonka pinnalla on niin ikään ohuita karvoja.

Pese kiivi huolellisesti

Jos kiivin syö kuorineen, on se tärkeää pestä huolellisesti juoksevan veden alla. Hedelmän karvaista pintaa voi raaputtaa kynsillä tai veitsellä, jotta karvat kiivin pinnalta karisisivat pois. Kiivin kannat eivät ole kovuutensa vuoksi syötäviä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä herkkusuu.fi.

Lähde: The Awl

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.