Syö karvoineen kaikkineen – ohjeet kiivin syömiseen yllättävät
Tiesitkö, että kiivin voi syödä kuorineen päivineen, aivan samaan tapaan kuin persikan?
Suomessa kiivin hedelmäliha on tapana kaivaa joko lusikalla kuorien sisältä tai kuoria kiivi veitsellä. Kiivin kuoriminen on kuitenkin täysin turhaa, sillä hedelmän voi syödä huoletta kuorineen.
Hedelmien kuoret sisältävät usein paljon ravintoaineita ja näin on myös kiivin kohdalla. Theawl.com-sivustolla kiivin syömistä verrataan persikan syömiseen – jonka pinnalla on niin ikään ohuita karvoja.
Pese kiivi huolellisesti
Jos kiivin syö kuorineen, on se tärkeää pestä huolellisesti juoksevan veden alla. Hedelmän karvaista pintaa voi raaputtaa kynsillä tai veitsellä, jotta karvat kiivin pinnalta karisisivat pois. Kiivin kannat eivät ole kovuutensa vuoksi syötäviä.
Aiheesta uutisoi ensimmäisenä herkkusuu.fi.
Lähde: The Awl
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan