Tiesitkö, että kiivin voi syödä kuorineen päivineen, aivan samaan tapaan kuin persikan?
Suomessa kiivin hedelmäliha on tapana kaivaa joko lusikalla kuorien sisältä tai kuoria kiivi veitsellä. Kiivin kuoriminen on kuitenkin täysin turhaa, sillä hedelmän voi syödä huoletta kuorineen.
Hedelmien kuoret sisältävät usein paljon ravintoaineita ja näin on myös kiivin kohdalla. Theawl.com-sivustolla kiivin syömistä verrataan persikan syömiseen – jonka pinnalla on niin ikään ohuita karvoja.
Pese kiivi huolellisesti
Jos kiivin syö kuorineen, on se tärkeää pestä huolellisesti juoksevan veden alla. Hedelmän karvaista pintaa voi raaputtaa kynsillä tai veitsellä, jotta karvat kiivin pinnalta karisisivat pois. Kiivin kannat eivät ole kovuutensa vuoksi syötäviä.
LUE MYÖS: Tutkimus paljastaa: Kiivin syömisellä yllättävä vaikutus uneen
Aiheesta uutisoi ensimmäisenä herkkusuu.fi.
Lähde: The Awl
MTV LIFESTYLE