Syö huomaamattasi vähemmän – nämä raaka-aineet sammuttavat nälän luonnollisesti

rucola
Rucolan, kuten muidenkin kitkerien ruokien syöminen hillitsee tehokkaasti nälkää. Shutterstock

Tiesitkö, että tietyt raaka-aineet saavat sinut syömään tutkitusti vähemmän? 

Yritätkö pudottaa painoasi? Dieettien ja kalorien laskemisen sijaan katse kannattaa nyt kääntää perusmakuihin. Asiantuntijan mukaan kitkerien ruokien ja ruoka-aineiden nauttiminen saa meidät syömään luonnollisesti vähemmän kuin esimerkiksi makeita ruokia nauttiessa.

Kitkerien ruokien aiheuttamasta näläntunteen katoamisesta voidaan kiittää geenejä. Kymmeniä tuhansia vuosia sitten makeus oli tae sille, että ruoka ei ollut myrkyllistä.

– Myrkylliset ruoat maistuivat kitkerältä, jolloin niitä tiedettiin vältellä. Kitkerien ruokien, kuten oliivien syöminen ei ole meille luonnollista, vaan se on täytynyt opetella, ruotsalainen ravintofysiologi Fredrik Paulún väittää.

Erinomaisia laihduttajille kahdesta syystä

Tätä geeneihimme kirjoitettua sääntöä kannattakin hyödyntää painonhallinnassa. Kitkerien ruokien maku voimistuu joka haukkauksella, jonka seurauksena keho kertoo pian, ettei ruokaa kannata syödä enempää. Erityisesti aamuisin nautittu kitkerä ainesosa kutistaa päivän aikana syömiemme kaloreiden määrää huomattavasti.

– Jos syömme greippiä aamuisin, kitkerä maku viestii aivoillemme, ettei ehkä kannatakaan syödä enempää, Paulún toteaa. 

Erilaiset kitkeriä raaka-aineita, kuten rucolaa, pinaattia ja kaalia kannattaakin hyödyntää ruoanlaitossa niin paljon kuin mahdollista.

– Ne ovat terveellisiä, mutta estävät meitä samalla syömästä liikaa, Paulún kiteyttää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja