Syö greippiä ennen aamupalaa – lukuisia terveysvaikutuksia

Greippi on oikea terveyspommi.

Erityisen suositeltavaa greipin nauttiminen on aamulla ennen varsinaista aamupalaa, sillä paljon paljon vitamiineja sekä kuitua sisältävä hedelmä voi auttaa myös laihtumaan.

Greippi mielletään usein laihduttajan ruoaksi, sillä sitä pidetään rasvanpolttoa kiihdyttävänä raaka-aineena. Greipin uskotaan lisäksi käynnistävän tehokkaasti aineenvaihdunnan ja auttavan näin ollen laihtumaan. 

Täytä vatsasi greipillä 

Greippi sisältää runsaasti kuitua, joka pitää vatsan täynnä pidempään. Greipin syöminen aamulla vähentää myös todennäköisyyttä sortua napostelemaan ylimääräisiä välipaloja koko päivän aikana.

Yksi greippi sisältää vain noin 50 kaloria ja noin kaksi grammaa kuitua. Tutkimuksissa on niin ikään todettu, että syömällä puolikkaan greipin ennen jokaista ateriaa annoskoot pysyvät kurissa ja laihtuminen tehostuu.

Korvaa mieliteot greipillä

Greipin tuottamalla öljyllä voi olla myös mielihaluja kumoava vaikutus. Jo pelkkä greipin haistaminen vaikuttaa maksan entsyymitasoihin vähentäen mielihaluja ja tukien laihdutusta.

Tutkimukset osoittavat, että tämä hedelmä sisältää myös verensokerin tasoa madaltavia yhdisteitä. Alhainen verensokeri tarkoittaa muun muassa sitä, että elimistö pystyy hyödyntämään tehokkaammin ruoan sisältämän energian. Tällöin myös rasvan varastoituminen vähenee.

Lähde: Popsugar 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja