"Sydämeni särkyi" – 89-vuotias "mehujääpappa" sai ihmiset liikuttumaan

Kuvituskuva, kuvakaappaus edition.cnn.comista
Kuvituskuva, kuvakaappaus edition.cnn.comista Christophe Kajzar - P.Studio66, kuvakaappaus edition.cnn.comista

Fidencio Sanchez, 89, voi viimein jäädä eläkkeelle – kiitos tuntemattomien lahjoittajien.

Fidencio Sanchez, 89, tekee rahaa myymällä mehujäätä Chicagossa. Sanchez kulkee kaupungin lähiön katuja jääkaapilla varustetun kärryn kanssa ja soittaa kelloa, joka kertoo asiakkaille ”mehujäämiehen” saapumisesta.

Viime vuosina Sanchez on törmännyt iän aiheuttamiin ongelmiin: miehen polvet eivät enää kanna, mutta työntekoa hän ei ole voinut lopettaa. Pian tilanne kuitenkin muuttuu, kertoo CNN.

Joel Cervantes Macias, mehujäätä ostanut asiakas, liikuttui Sanchezin työmoraalista niin, että osti jäätelöitä viidellä kympillä. Sitten Cervantes Macias perusti joukkorahoitussivun. Ideana oli kerätä Sanchezille 3000 dollaria, siis noin 2600 euroa. Sivulla oli kuva miehestä kärryineen.

Tavoite ylittyi välittömästi: sivu on kerännyt jo 221 000 dollaria, siis noin 196 000 euroa.

– Sydämeni särkyi, kun näin tämän miehen, jonka pitäisi nauttia eläkkeestä, mutta joka työskentelee, Cervantes Macias kuvaa.

– Kuva osui varmasti moniin sydämiin… Ja se on syy monille lahjoituksille. Se osoittaa, että ihmiset arvostavat rankkaa työtä.

Sanchezin vaimo on sairas, ja parin tytär menehtyi aikuisiällä. Sanchez on tehnyt töitä koko elämänsä: hän jäi orvoksi kuuden kuukauden ikäisenä, ja aloitti työskentelyn jo 13-vuotiaana. Mies on luonnollisesti saamastaan lahjoituksesta hyvin onnellinen.

– Lopetan työt pian, hän lupaa.

Alkoiko tehdä mieli jäätelöä? Testaa tämä:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.