11-vuotias alkoi myydä virvokkeita kadun varrella – kyltti järkytti ohikulkijat: "Aiheutti useita soittoja poliisille"

11-vuotias amerikkalaispoika Seth käynnisti kesälomansa kuluksi bisneksen, joka on herättänyt paikallisten huolta ja saanut poliisitkin paikalle.

Seth myy kotikylänsä kadun varrella virvokkeita suoraan kylmälaukusta. Ohikulkijat ovat olleet joukolla yhteydessä poliisiin, sillä pojan mainoskyltissä lukee suurilla kirjaimilla: ”Jääkylmää olutta”.

Poliisit saapuivatkin paikalle, ja totesivat nopeasti myynnin olevan aivan laillista.

– Jep, hän tosiaan myy olutta… Juuriolutta siis, Birminghamin poliisi kirjoitti Facebook-julkaisussaan.


Jos julkaisu ei näy, katso se tästä.

Juuriolut on Yhdysvalloissa suosittu juoma, joka maistuu erityisesti lapsille. Alkoholia siinä ei ole lainkaan.

Seth kertoo ryhtyneensä myyntityöhön aikansa kuluksi. Hänen mukaansa ihmiset ovat reagoineet nuoreen kauppiaaseen ja tämän kylttiin joko nauraen tai soittamalla poliisit.

– Jotkut luulevat tätä oikeasti alkoholiksi.

Poliisit huomauttivat, että pojan kylttikään ei valehtele, kun sitä katsoo tarkkaan. Suurella kirjoitetun ”olut” -sanan yläpuolella lukee pienellä tekstillä myös ”juuri”.

– Hänen myyntistrategiansa aiheutti useita soittoja poliisille, mutta ilmeisesti se on toimiva, sillä kauppa käy, poliisilaitoksen päivityksessä kerrotaan.

Sethin äidin Alexisin mukaan ensimmäisenä myyntipäivänä juomia meni vain kolme pulloa, mutta kun uutinen levisi Facebookissa, Sethin myynnit ovat kasvaneet huimasti. Toistaiseksi poika jatkaa myymistä samalla tutulla paikalla joka iltapäivä ja aikoo käyttää tuotot partioon, koulutarvikkeisiin sekä säästöihinsä.

– Olen oppinut käsittelemään rahaa ja hankkimaan lisää myytävää. Olen myös oppinut voitosta ja tappiosta, Seth kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat