Superterveellistä ja edullista herkkua – näin persimonit kannattaa hyödyntää
Tähän aikaan vuodesta persimonit ovat parhaimmillaan, ja niitä on tarjolla suomalaisissa ruokakaupoissa edulliseen hintaan. Poimi herkullinen reseptivinkki persimonien hyödyntämiseen!
Persimon on superterveellinen hedelmä ja erityisen hyvä kuidun lähde. Hedelmä sisältää myös erityisen paljon A-vitamiinia sekä jonkin verran C-vitamiinia ja antioksidantteja. Yhdessä persimonissa voi olla jopa 0,6 grammaa rautaa.
Persimon-smoothie
1 annos
2 persimonia pilkottuna
1 omena
2,4 dl soijajuomaa
1,2 dl appelsiinimehua
1/4 tl kanelia
1/2–1 tl sitruunamehua
(57–113 g pinaattia)
(2 rkl proteiinijauhetta)
Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi ja lisää makeutusainetta tai sokeria halutessasi. Herkuttele!
Lähteet: incrediblesmoothies.com, low-cholesterol.food.com
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan