Superterveellinen vanukas valmistuu uskomattoman helposti – tätä reseptiä on pakko kokeilla!
Chia-siemenet ovat yksiä maapallon ravintorikkaimmista ruoka-aineista, mutta oletko tiennyt, että näistä siemenistä syntyy myös hurjan terveellinen jälkiruokavanukas?
Terveelliset chia-siemenet turpoavat joutuessaan kosketuksiin nesteen kanssa, ja tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää muun muassa vanukkaan valmistuksessa. Kannattaa olla erityisen tarkkana, että siemenet ovat turvonneet riittävästi, jotta ne eivät turpoa enää vatsassa.
Chia-siemenet sisältävät enemmän antioksidantteja kuin mustikka ja rautaa näissä terveyspommeissa on peräti kuusi kertaa enemmän kuin pinaatissa. C-vitamiinia chia-siemenet sisältävät seitsemän kertaa enemmän kuin appelsiinit. Chia-siemenissä on lisäksi peräti kolme kertaa enemmän omega3-rasvahappoja kuin lohessa.
Chia-suklaavanukas
2,4 dl kookosmaitoa
0,6 dl chiasiemeniä
3 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
Voit lisätä vanukkaaseen halutessasi esimerkiksi inkivääriä, gojimarjoja, pähkinävoita, kookosta, sitrushedelmiä, banaania, pähkinöitä, granaattiomenaa tai kookoskermavaahtoa.
Sekoita kaikki raaka-aineet lasipurkkiin, jossa on kansi. Sekoita nopeasti, ja sulje purkki kannella. Sekoita hyvin ravistamalla purkkia. Laita vanukas jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään koko yöksi. Vanukas on valmista, kun sen koostumus on selvästi kiinteämpi ja vanukasmainen. Tarjoile vanukas kylmänä valitsemiesi lisukkeiden kanssa.
Lähteet: Tip Hero, Free People Blog
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan