Superterveellinen vanukas valmistuu uskomattoman helposti – tätä reseptiä on pakko kokeilla!

shutterstock_169639403
Granaattiomena sopii hyvin chia-vanukkaan lisukkeeksi sekä terveellisyytensä että ulkonäkönsä vuoksi. Shutterstock

Chia-siemenet ovat yksiä maapallon ravintorikkaimmista ruoka-aineista, mutta oletko tiennyt, että näistä siemenistä syntyy myös hurjan terveellinen jälkiruokavanukas?

Terveelliset chia-siemenet turpoavat joutuessaan kosketuksiin nesteen kanssa, ja tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää muun muassa vanukkaan valmistuksessa. Kannattaa olla erityisen tarkkana, että siemenet ovat turvonneet riittävästi, jotta ne eivät turpoa enää vatsassa.

Chia-siemenet sisältävät enemmän antioksidantteja kuin mustikka ja rautaa näissä terveyspommeissa on peräti kuusi kertaa enemmän kuin pinaatissa. C-vitamiinia chia-siemenet sisältävät seitsemän kertaa enemmän kuin appelsiinit. Chia-siemenissä on lisäksi peräti kolme kertaa enemmän omega3-rasvahappoja kuin lohessa.

Chia-suklaavanukas

2,4 dl kookosmaitoa
0,6 dl chiasiemeniä
3 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 rkl vaahterasiirappia

Voit lisätä vanukkaaseen halutessasi esimerkiksi inkivääriä, gojimarjoja, pähkinävoita, kookosta, sitrushedelmiä, banaania, pähkinöitä, granaattiomenaa tai kookoskermavaahtoa.

Sekoita kaikki raaka-aineet lasipurkkiin, jossa on kansi. Sekoita nopeasti, ja sulje purkki kannella. Sekoita hyvin ravistamalla purkkia. Laita vanukas jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään koko yöksi. Vanukas on valmista, kun sen koostumus on selvästi kiinteämpi ja vanukasmainen. Tarjoile vanukas kylmänä valitsemiesi lisukkeiden kanssa.

Lähteet: Tip Hero, Free People Blog

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!