Superterveellinen ainesosa kruunaa aamupalan – syötkö jo tätä?

mansikkasmoothie
Shutterstock

Pellavansiemenrouhe on ainesosa, jota kannattaa hyödyntää ruokavaliossaan. Testaa rouhe vaikkapa aamusmoothien joukossa!

Pellavansiemenrouhe on helppo tapa lisätä terveellisyyttä ruokavalioon. Pellavansiemeniä kannattaa hyödyntää nimenomaan rouheena, sillä se on ruoansulatuselimistölle ystävällisempää. Elimistön on myös helpompi hyödyntää ravintoaineet rouheen kautta.

Pellavansiemenrouhe on esimerkiksi hyvä kuidun lähde, ja kuidun ansiosta olo tuntuukin kylläiseltä. Lisäksi pellavansiemenistä saa vapaita radikaaleja vastaan taistelevia antioksidantteja, lignaaneja.

Pellavansiemenrouhe on myös erityisen hyvä omega-3-rasvahappojen lähde. Nämä hyvät rasvahapot voivat auttaa muun muassa sydänsairauksien ja halvausten ehkäisemisessä. 

Testaa rouhetta sisältävä maukas aamusmoothie!

Mansikka-pellavansiemen-smoothie

1 annos

2,4 dl jäisiä mansikoita
1,8 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
1,2 tuoretta appelsiinimehua
1 rkl hunajaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes juoma on koostumukseltaan tasaista.

Nauti!

Resepti: Real Simple

Lähde: Black Doctor

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja