Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Supersuosittu ja helppo kanapasta, jota kannattaa testata: Kermainen unelma!

Shutterstock
Julkaistu 15.03.2020 18:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä kermainen kanapasta on todellinen arkiruokaklassikko maailmalla. Oletko sinä jo testannut  suosittua Alfredon kanaa?

"Kanaa Alfredo" on jo vuosikymmeniä vanha kanapastaresepti. Helppo kanaruoka sai alkunsa 1900-luvun alkupuoliskolla roomalaisessa Alfredo-ravintolassa. Tarinan mukaan reseptin kehitteli ravintoloitsija Alfredo di Lelio vuonna 1914. Italialaisessa kanapastassa oli alun perin fettuccine-pastaa, runsaasti voita sekä parmesaanijuustoa.

Kun ruokalaji sitten monen sattuman kautta levisi Yhdysvaltoihin, sen joukkoon lisättiin vielä kermaa. Nykyään Alfredon kana on suosittu italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko. Monet amerikkalaiskaupat myyvät Alfredo-kastiketta valmiina, mutta ruokalaji on niin helppo valmistaa itse, että valmiskastikkeisiin ei kannata sekaantua.

Alfredon kanaa on ylistänyt aiemmin myös  muun muassa ruokabloggaaja Jani Kinnunen Sivumaku-ruokablogissaan.

– En ymmärrä, miksi Alfredo-pastaa kanalla ei ole nostettu suomalaisten ravintoloiden listalle. Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla. Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen, Kinnunen kirjoitti blogissaan keväällä 2019.

Testaa helppo resepti: Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka

***

1:00Näin teet itse tuorepastaa

Lisää aiheesta:

Legendaarinen kanapasta: Tämä kermainen kastike on jättihittiOletko maistanut legendaarista kanapastaa? Helppo kastike on jättihittiArkiruokahitti! Tämä kermainen kanapasta on todella suosittu: Mielettömän maukas ja valmistuu nopeastiMitä tänään ruoaksi? Tämä ylistetty, kermainen kanapasta valmistuu alle puolessa tunnissa: "Kaikkien tykkäämä"Tämä kermainen kanapasta on valtavan suosittu: Mielettömän maukas ja nopea arkiruoka, jota sinunkin on testattava!”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:16
    Arkiruoka

    Legendaarinen kanapasta: Tämä kermainen kastike on jättihitti

  • 10:29
    Lounas

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?

  • 07:47
    Kasvikset

    Näin saat syötyä 800 grammaa kasviksia päivässä

  • Eilen13:24
    Ilmiöt

    Oulussa syötiin vanukasta haarukalla

  • Eilen10:03
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka vetää sanattomaksi