Supersuosittu glögiskumppa sai seuraajan: Onko tässä kesän hittijuoma?

Glöet cava sangria
Uutuusjuoma yhdistää sangrian ja cavan. Glöet

Kahden viime joulun hittijuoma saa nyt kesäisen seuraajan.

Jouluna 2015 lanseerattu ja hurjan suosion Suomessa saavuttanut glögiskumppa Glöet on saanut kesäisen seuraajan. 

Uusi Glöet White yhdistää espanjalaisen cavan ja sangrian uudeksi, vaaleaksi juomaksi. Kupliva sangria kehitettiin vastaamaan kasvavaan matala-alkoholillisten juomien kysyntään. Tutkimusten mukaan erityisesti naiset kaipaavat kesäjuomaksi jotakin raikasta ja tyylikästä, mutta ei liian vahvaa. 

Idea Espanjasta – juomaa kehittämässä ammattilaiset

Idea Glöetin kesäversioon syntyi, kun kahden viime joulun hittijuoman Glöet-glögiskumpan kehittäjät Juha-Matti ja Anette Raunio maistoivat lomamatkalla kesällä 2012 Barcelonassa cava-sangriaa.

– Sangria on loistava kesäjuoma, mutta omaan makuun se on liian makea. Cava-sangria yhdistää sangrian ja kuohuviinin parhaat puolet ja oli todella raikas tuttavuus. Brunsseille tai illanviettoon viini on minusta alkoholipitoisuudeltaan liian vahvaa, kertoo Anette Raunio.

Glöet Whiten reseptiä kehitettiin ensin kotioloissa Espoossa useamman vuoden ajan, kunnes tiimiin liittyivät Theodor Arhio sekä Suomen viiniguru Antti Rinta-Huumo. Glöet White valmistetaan suomalaisen reseptin mukaan Espanjassa sangrian syntyseuduilla palkitun viinintuottajan Custom Drinks’n ammattitaidolla.

– Glöet White on raikas aromatisoitu kuohuviini, joka on maustettu Sangrian makumaailmasta tutuilla hedelmillä kuten yuzulla, appelsiinilla sekä sitruunalla. Juoma suositellaan nautittavan viinilasista muutaman jääpalan kera. Mikäli haluat vielä tuunata juomaa kannattaa lasiin lisätä esimerkiksi muutama siivu mansikkaa sekä mintun lehtiä, vinkkaa Viini-lehden Antti Rinta-Huumo.

Glögiskumpalla hurja suosio


Glöet on suomalaisen startup-yrityksen keksintö, mutta juomilla on kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Vuonna 2015 lanseerattua glögiskumppaa myytiin ensimmäisenä vuonna 30 000 pulloa ja viime vuonna jo 120 000 pulloa.

–  Tänä jouluna tavoite on myydä 250 000 pulloa glögiskumppaa Suomeen ja vähintään kymmeneen maahan, päättää Juha-Matti Raunio.

Lähde: Glöet

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.