Superruokaa, jota voi hakea ilmaiseksi luonnosta – tiesitkö näitä faktoja mustikoista?
Ovatko mustikoiden terveysvaikutukset sinulle tuttuja? Harva tietää, kuinka paljon erilaisia vaikutuksia mustikoiden syömisellä voi parhaimmillaan olla terveyteen.
Mustikat ovat suomalaisille tuttua herkkua, jota mainostetaan Suomen metsien superruokana, mutta tiesitkö, että mustikat tekevät hyvää erityisesti luiden ja sydämen terveydelle?
Parantavat luiden kuntoa
Mustikat sisältävät K-vitamiinia, jonka on todettu parantavan luiden kuntoa. Lisäksi mustikoissa on paljon tuttua kalsiumia.
Tekevät hyvää verenpaineelle
Yllättäen apu korkeaan verenpaineeseen voi löytyä mustikoista. Sekä magnesiumin, kaliumin että kalsiumin on todettu tutkimuksissa laskevan verenpainetta – ja mustikoista löytyy näitä kaikkia.
Suojaavat sydäntä
Mustikka sisältää paljon kuitua, jonka on todettu vaikuttavan vähentävästi kolesterolin määrään veressä. Myös mustikoiden sisältämä kalium, folaatti, C-vitamiini sekä B6-vitamiini tukevat sydämen terveyttä.
Tukevat vatsan toimintaa
Etenkin vatsaongelmista kärsivien on hyvä syödä vatsan terveyden nimessä mustikoita, sillä kuitupitoisuutensa vuoksi ne tasapainoittavat vatsan toimintaa.
Tekevät hyvää silmien terveydelle
Mustikat sisältävät antioksidantteja, jotka tutkitusti suojaavat silmiä.
Lähde: Black Doctor
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti