Superruokaa, jota voi hakea ilmaiseksi luonnosta – tiesitkö näitä faktoja mustikoista?

shutterstock_146861537
Mustikat ovat suomalaisille erityisen tuttuja marjoja. Shutterstock

Ovatko mustikoiden terveysvaikutukset sinulle tuttuja? Harva tietää, kuinka paljon erilaisia vaikutuksia mustikoiden syömisellä voi parhaimmillaan olla terveyteen.

Mustikat ovat suomalaisille tuttua herkkua, jota mainostetaan Suomen metsien superruokana, mutta tiesitkö, että mustikat tekevät hyvää erityisesti luiden ja sydämen terveydelle?

Parantavat luiden kuntoa

Mustikat sisältävät K-vitamiinia, jonka on todettu parantavan luiden kuntoa. Lisäksi mustikoissa on paljon tuttua kalsiumia.

Tekevät hyvää verenpaineelle

Yllättäen apu korkeaan verenpaineeseen voi löytyä mustikoista. Sekä magnesiumin, kaliumin että kalsiumin on todettu tutkimuksissa laskevan verenpainetta – ja mustikoista löytyy näitä kaikkia.

Suojaavat sydäntä

Mustikka sisältää paljon kuitua, jonka on todettu vaikuttavan vähentävästi kolesterolin määrään veressä. Myös mustikoiden sisältämä kalium, folaatti, C-vitamiini sekä B6-vitamiini tukevat sydämen terveyttä.

Tukevat vatsan toimintaa

Etenkin vatsaongelmista kärsivien on hyvä syödä vatsan terveyden nimessä mustikoita, sillä kuitupitoisuutensa vuoksi ne tasapainoittavat vatsan toimintaa.

Tekevät hyvää silmien terveydelle

Mustikat sisältävät antioksidantteja, jotka tutkitusti suojaavat silmiä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja