Supermakea herkku onkin terveellistä – lisää tätä ostoskoriisi!

Mango, jogurtti
Shutterstock

Mehukas mango on niin makeaa, että sitä on vaikea uskoa puhtaaksi luonnontuotteeksi. Sitä se kuitenkin on, ja lisäksi äärimmäisen terveellistä.

Expressen-lehti listasi sivuillaan kuusi syytä, miksi mango on aivan erityisen terveellistä popsittavaa. Lue terveyshyödyt alla olevasta listasta!

Korvaa mangolla viikonlopun namit ja jäätelöannokset. Esimerkiksi tuoreet mangokuutiot ja turkkilainen jogurtti ovat loistava yhdistelmä!

Mango voi parantaa näköä

Mango sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka voi muun muassa auttaa näkökyvyn säilyttämisessä entisenlaisena.

Mango voi ehkäistä syöpää

Mango sisältää fenoleita, jotka voivat jopa ehkäistä syöpää. Lisäksi siinä on kuitua, joka voi joidenkin tutkimusten mukaan auttaa ehkäisemään syövän kehitystä.

Auttaa alentamaan kolesterolia

Mango sisältää kuituja ja vitamiineja, jotka auttavat alentamaan kolesterolia ja pitämään sydämen lyöntitiheyden tasaisena.

Tekee hyvää iholle

Mangon syöminen auttaa pitämään ihon hyvässä kunnossa. Voit myös kokeilla kasvojen puhdistamista mangoviipaleiden avulla!

Auttaa painonhallinnassa

Mangon sisältämät kuidut pitävät sinut pitkään kylläisenä. Lisäksi mango on hyvä herkku makeannälkään, sillä se sisältää vain alle 70 kaloria sataa grammaa kohden.

Auttaa ruoansulatuksessa

Mangon sisältämät entsyymit voivat auttaa ruoansulatuksessa. Vatsasi kiittää tämän hedelmän syömisestä!

Mango voi parantaa seksielämääsi

Kyllä, tämäkin seikka lukeutuu mangon hyviin puoliin! Mangon sisältämä A-vitamiini pitää hormonitasosi korkeana ja voimistaa seksihalujasi.


Katso videolta vinkit mangon pilkkomiseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!