Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhyvä ja rapea pizza: Muista aina tehdä näin!

Shutterstock
Julkaistu 03.08.2014 15:15

MTV LIFESTYLE

Täydelliseen pizzaan tarvitaan tarpeeksi kuumat olosuhteet, hyvät täytteet ja mieluiten myös pizzakivi.

Näin syntyy helposti superhyvä pizza:

Paras pizza syntyy kuumassa uunissa

Täydelliset italialaiset pizzat paistetaan vain muutaman minuutin ajan yli 500-asteisessa uunissa. Kotiuunia ei saa lämmitettyä näin kuumaksi, mutta kotona pizzat kannattaa paistaa esilämmitetyssä uunissa vähintään 250 asteessa. Grillissä pizzan saa paistettua kuumemmissakin olosuhteissa.

Pizzakivi hankintaan

Täydellisen rapean ja savulta maistuvan pizzapohjan voi saada aikaiseksi puulämmitteisessä grillissä. Paista taikinapohjaa ensin raakana muutaman minuutin ajan, käännä pohja ja aseta päälle kastike, juusto ja muut täytteet. Käytä apunasi pizzakiveä, jota voit hyödyntää myös uunissa. Laita pizzakivi uuniin/grilliin lämpenemään jo esilämmityksen aikana.

Ei liikaa täytteitä

Pizzan valmistuksessa ei todellakaan tarvitse kilpailla täytteiden määrässä. Hyvä tasapaino riittää: sopivasti täytteitä, kastiketta, juustoa ja pizzapohjaa. Jos täytteitä on liikaa, pizza muuttuu helposti veteläksi, eikä taikina paistu kunnolla.

Muista hyvä pizzapohja ja tomaattikastike

Panosta itse tehtyyn pizzapohjaan, äläkä kiirehdi pizzataikinan kohotuksen kanssa. Parhaissa italialaisissa pizzerioissa pizzataikinaa kohotetaan kylmäsä useamman päivän ajan. Myös tomaattikastikkeeseen kannattaa panostaa. Näitä herkkuja ei kannata ostaa valmiina!

Kokeile Helsingin parhaaksi valittua pizzaa:

Resepti: Helsingin paras pizza

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset pizzahifistelijät paljastavat keinon parhaaseen pizzaan tavallisessa kotiuunissa: "Kaksivaiheinen paistoakti"Yllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"Itse tehty pikapizza jättää noutoruoan hetkessä kakkoseksi: Mielettömän hyvä pizzapohja syntyy 10 minuutissa – ja ilman hiivaaTäydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutNyt on hyvä pakastepizzavinkki! Muista tämä ensi kerralla, kun teet pizzaa
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta