Superhyvä ja rapea pizza: Muista aina tehdä näin!

Shutterstock

Täydelliseen pizzaan tarvitaan tarpeeksi kuumat olosuhteet, hyvät täytteet ja mieluiten myös pizzakivi.

Näin syntyy helposti superhyvä pizza:

Paras pizza syntyy kuumassa uunissa

Täydelliset italialaiset pizzat paistetaan vain muutaman minuutin ajan yli 500-asteisessa uunissa. Kotiuunia ei saa lämmitettyä näin kuumaksi, mutta kotona pizzat kannattaa paistaa esilämmitetyssä uunissa vähintään 250 asteessa. Grillissä pizzan saa paistettua kuumemmissakin olosuhteissa.

Pizzakivi hankintaan

Täydellisen rapean ja savulta maistuvan pizzapohjan voi saada aikaiseksi puulämmitteisessä grillissä. Paista taikinapohjaa ensin raakana muutaman minuutin ajan, käännä pohja ja aseta päälle kastike, juusto ja muut täytteet. Käytä apunasi pizzakiveä, jota voit hyödyntää myös uunissa. Laita pizzakivi uuniin/grilliin lämpenemään jo esilämmityksen aikana.

Ei liikaa täytteitä

Pizzan valmistuksessa ei todellakaan tarvitse kilpailla täytteiden määrässä. Hyvä tasapaino riittää: sopivasti täytteitä, kastiketta, juustoa ja pizzapohjaa. Jos täytteitä on liikaa, pizza muuttuu helposti veteläksi, eikä taikina paistu kunnolla.

Muista hyvä pizzapohja ja tomaattikastike

Panosta itse tehtyyn pizzapohjaan, äläkä kiirehdi pizzataikinan kohotuksen kanssa. Parhaissa italialaisissa pizzerioissa pizzataikinaa kohotetaan kylmäsä useamman päivän ajan. Myös tomaattikastikkeeseen kannattaa panostaa. Näitä herkkuja ei kannata ostaa valmiina!

Kokeile Helsingin parhaaksi valittua pizzaa:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat