Superhyvä ja rapea pizza: Muista aina tehdä näin!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: B. and E. Dudzinscy .](https://im.mtvuutiset.fi/image/2324068/landscape16_9/1024/576/753d25c76421a2f28568e068fd8b92cb/Cx/1749378.jpg)
Täydelliseen pizzaan tarvitaan tarpeeksi kuumat olosuhteet, hyvät täytteet ja mieluiten myös pizzakivi.
Näin syntyy helposti superhyvä pizza:
Paras pizza syntyy kuumassa uunissa
Täydelliset italialaiset pizzat paistetaan vain muutaman minuutin ajan yli 500-asteisessa uunissa. Kotiuunia ei saa lämmitettyä näin kuumaksi, mutta kotona pizzat kannattaa paistaa esilämmitetyssä uunissa vähintään 250 asteessa. Grillissä pizzan saa paistettua kuumemmissakin olosuhteissa.
Pizzakivi hankintaan
Täydellisen rapean ja savulta maistuvan pizzapohjan voi saada aikaiseksi puulämmitteisessä grillissä. Paista taikinapohjaa ensin raakana muutaman minuutin ajan, käännä pohja ja aseta päälle kastike, juusto ja muut täytteet. Käytä apunasi pizzakiveä, jota voit hyödyntää myös uunissa. Laita pizzakivi uuniin/grilliin lämpenemään jo esilämmityksen aikana.
Ei liikaa täytteitä
Pizzan valmistuksessa ei todellakaan tarvitse kilpailla täytteiden määrässä. Hyvä tasapaino riittää: sopivasti täytteitä, kastiketta, juustoa ja pizzapohjaa. Jos täytteitä on liikaa, pizza muuttuu helposti veteläksi, eikä taikina paistu kunnolla.
Muista hyvä pizzapohja ja tomaattikastike
Panosta itse tehtyyn pizzapohjaan, äläkä kiirehdi pizzataikinan kohotuksen kanssa. Parhaissa italialaisissa pizzerioissa pizzataikinaa kohotetaan kylmäsä useamman päivän ajan. Myös tomaattikastikkeeseen kannattaa panostaa. Näitä herkkuja ei kannata ostaa valmiina!
Kokeile Helsingin parhaaksi valittua pizzaa:
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka