Superhelppo makaronilaatikko: Unohda turha työvaihe valmistuksessa – lopputulos entistä parempi!
Makaronilaatikko on helppo ja nopea arkiruoka, jonka valmistuksessa voi oikaista muutamallakin eri tavalla.
Keitätkö aina makaronit kattilassa, ennen kuin laitat ne vuokaan makaronilaatikkoa varten? Makaroneja ei todellisuudessa tarvitse esikeittää lainkaan, vaan voit laittaa ne raakana vuokaan paistetun jauhelihan ja muiden lisukkeiden kanssa.
Kun makaronit lisätään raakana vuokaan, on syytä muistaa, että nestettä tulee olla laatikossa tarpeeksi. Lopputuloksena saat mehevän makaronilaatikon, jossa makaronit eivät ole liian löllöjä eli ylikypsiä, vaan niissä on hieman rakennettakin.
Superhelppo makaronilaatikko
1 pss (400 g) makaronia
400 g naudan jauhelihaa (voit myös korvata vaikka härkiksellä)
1 sipuli pilkottuna TAI 100g pakastesipulikuutioita
Öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
mustapippuria myllystä
2 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
8 dl maitoa/vettä tai sekoitus molempia
1 lihaliemikuutio/lihafondia
2 kananmunaa
1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Pilko sipuli ja paista sitä yhdessä jauhelihan kanssa pannulla. Mausta seos.
3. Sekoita joukkoon makaronit raakana, 150 grammaa juustoraastetta ja 2 rkl vehnäjauhoja. Kaada koko seos voideltuun isoon uunivuokaan.
4. Tee munamaito: lämmitä hieman kattilassa maitoa/vettä tai seos molempia. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja sekoita. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon 2 kananmunaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaa jauheliha-makaroniseoksen päälle.
5. Paista makaronilaatikkoa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti