Suosittu ruokaniksi voikin olla vaarallinen – älä kokeile kotona!

grillattu juustoleipä
Grillattu juustoleipä kannattaa valmistaa ennen kaikkea turvallisesti. Shutterstock

Somessa jo pitkään kiertänyttä ruokaniksiä ei ehkä kannatakaan kokeilla.

Ihmiset kaipaavat aina vain helpompia tapoja ruoanlaittoon. Sen vuoksi ruokaniksit ovatkin erityisen suosittuja sosiaalisessa mediassa.

Suzanne Dale Englannin Manchesterista olikin innokas kokeilemaan leipäniksiä, johon törmäsi Facebookissa. Niksi toimii niin, että leivänpaahdin käännetään kyljelleen. Tämän jälkeen paahtimeen laitetaan juustolla päällystetyt leivät. Lopputuloksena pitäisi olla täydellisen lämpimät juustoleivät.

Huono idea. Muutama minuutti sen jälkeen, kun Suzanne oli laittanut leivät paahtimeen, se alkoi savuta. Sekunteja myöhemmin tulivat liekit. Tässä vaiheessa nainen päätti spontaanisti heittää koko paahtimen ikkunasta.

– Onneksi asun omakotitalossa, ja minulla on puutarha, mutta jos se olisi käynyt jollekin, joka asuisi kerrostaloasunnossa tai jollekin, joka ei olisi niin ketterä ja päässyt ulos yhtä nopeasti –ne olivat oikeita liekkejä–, se olisi voinut olla vaarallista, brittinainen kertoi Manchester Evening Newsille.

Muitakin samankaltaisia tapauksia

Suzanne julkaisi kuvan palavasta paahtimesta Facebookissa varoittaakseen muita. Kuva levisi pian laajalti, ja lisää samankaltaisia tapauksia ilmeni. Lienee siis selvää, että tämän niksin toteuttaminen on täysin omalla vastuulla.

Tämä niksi sen sijaan toimii – ja on turvallinen toteuttaa:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja