Suosittu Michelin-ravintola sulki ovensa Helsingissä – nyt paljastui, mitä on tulossa tilalle!
Helsinkiin avautuu torstaina odotettu uutuusravintola.
Arvostetun helsinkiläisen Michelin-ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen tiedotti keväällä aikovansa sulkea ravintolansa ovet. Chef & Sommelierin viimeinen illallinen nautittiin kesäkuussa, mutta kyseessä eivät suinkaan olleet lopulliset jäähyväiset. Laukkonen nimittäin kertoi avaavansa tiloihin uuden ravintolakonseptin.
Nyt Laukkosen uusi konsepti on vihdoin paljastanut: keittiömestari avaa Helsingin Ullanlinnaan ravintolan nimeltä Ora. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Viisi Tähteä.
Vuonna 2014 Michelin-tähden saanut ravintola Chef & Sommelier sulkee ovensa kesäkuussa Helsingin Huvilakadulla. Keittiömestari Sasu Laukkonen kertoi avoimessa tiedotteessaan uusista haasteistaan.
Viisi Tähteä- sivuston mukaan ravintolan keittiömestariksi on palkattu Erno Kemi. Raaka-ainehankintaan keskittyvä Laukkonen nähdään kuitenkin myös sekä keittiössä että salissa.
Ravintolan nettisivut pajastavat, että Chef & Sommelierin tapaan myös ravintola Orassa keskitytään paikallisiin raaka-aineisiin modernilla otteella. Ravintola tarjoilee kuuden ruokalajin menua 85 euron hintaan.
– Suunnittelemme menun suomalaisten sesonkien mukaan, nopeita muutoksia ylläpitäen, jotta ehdimme kaikki nauttia lyhyen kasvukauden aikana hyvistä raaka-aineistamme, Oran nettisivuilla kerrotaan.
Ravintola Ora avaa ovensa torstaina 3.8.2017. Ravintolan ensimmäinen menu pitää sisällään muun muassa Inarin siikaa ja kesäkaritsaa Ahvenanmaalta. Illallisten lisäksi ravintola tarjoilee myös lounasta perjantaisin ja lauantaisin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa