Suosikkisuklaan myynti ei loppunutkaan – siirtyi yllättäen Alkon hyllyyn

shutterstock_1020331750
Mon Chéri -kirsikkaliköörikonvehdit katosivat suomalaiskaupoista, mutta nyt niitä saa Alkosta. Shutterstock

Jos olet kaivannut kirsikkaliköörikonvehteja, kannattaa kipaista kotiin Alkon kautta.

Muistatko vielä Mon Chéri -suklaakonvehdit? Nämä monen mielissä jouluun yhdistyvät kirsikkaliköörikonvehdit katosivat kaupoista jo muutama vuosi sitten.

Syynä tuotteen poistumiseen suomalaisista päivittäistavarakaupoista olivat alkoholilain kiemurat. Kaupoissa ei saa olla myynnissä alkoholivalmisteita, joiden alkoholipitoisuus on yli 5,5 prosenttia. Mon Chéri -konvehdit ovat astetta tiukempaa tavaraa ja niiden alkoholipitoisuus 6,5 painoprosenttia.

"Moni asiakas voi tästä uudesta tuotteesta valikoimassamme yllättyä"

Kun tuotetta ei enää löytynytkään kaupoista, alkoivat suomalaiskuluttajat kysellä suosikkikonvehtiensa perään. Kysyntään vastasi se ainoa taho, joka tuotetta voi myymälöissään laillisesti myydä. Nyt Mon Chérit ovat joulukausituotteenna myynnissä Alkossa.

– Erityisesti vuoden 2018 lainmuutoksen jälkeen olemme saaneet asiakastoiveita koskien Mon Chèrin kaltaisia alkoholivalmisteita. Vastaammekin nyt näihin toiveisiin tarjoamalla alkoholivalmisteille myyntikanavan, jota muuten ei olisi, kertoo Alkon tuotevalikoimapäällikkö Taina Vilkuna MTV Uutisille.

Alko suoritti alkoholikonvehdeille alkuvuodesta kausihaun, jota kautta Mon Chéri valittiin tuotevalikoimaan. Muita suklaakonvehteja Alkolla ei tällä hetkellä ole.

– Moni asiakas voi tästä uudesta tuotteesta valikoimassamme yllättyä, onhan tämä uutta. Toivomme, että kyseisen suklaakonvehdin ystävät löytävät tuotteen ja vastaanotto on ilahtunut, Vilkuna sanoo.

Voiko liköörikonvehdeista oikeasti tulla humalaan?

Suomalaisissa päivittäistavarakaupoissa on yhä myynnissä monia muita liköörikonvehteja, joissa alkoholia on alle sallitun rajan. Esimerkiksi Pandan liköörikonvehtien alkoholipitoisuus on 2,8 painoprosenttia. 

Helsingin kaupunginkirjaston kysymyspalstalla tiedusteltiin jo vuonna 2007, voiko liköörikonvehtien syönti aiheuttaa humalatilan. Tuolloin esimerkiksi nostettiin Fazerin Liqueur Fills -suklaakonvehdit, joiden alkoholipitoisuus on niin ikään 2,8 painoprosenttia. Painoprosentti tarkoittaa sitä, että sadassa grammassa näitä konvehteja on 2,8 grammaa alkoholia.

– Toisin sanoen puoli kiloa konvehteja sisältää 14 grammaa alkoholia. Tämä taas on suurin piirtein yhtä paljon kuin yhdessä puolen litran tuopissa. Eli jos kykenee syömään puoli kiloa liköörikonvehteja, tulee nauttineeksi lähes yhtä paljon alkoholia kuin juodessaan puoli litraa keskiolutta, kaupunginkirjaston asiantuntija vastasi kysymykseen.

Syömällä yhdeltä istumalta kilon verran 2,8 alkoholipainoprosentin liköörikonvehteja voisi 70-kiloisella ihmisellä teoriassa ylittyä rattijuoppouden raja. Mon Chéri -konvehtien kohdalla raja tulisi toki nopeammin vastaan, sillä konvehdit ovat vahvempia.

Videolla: Tee itse Dumle-tikkareita kotona

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja