Erilaisten jouluoluiden suosio on nyt huipussaan. Panimoiden on kuitenkin arvioitava jouluoluiden menekkiä tarkkaan, jotta niitä ei jää kasapäin yli.
Videolla olutgurujen vinkit joulupöytään vuodelta 2019.
Suomalaiset ovat olutkansaa ympäri vuoden, ja joulun aikaan tämän "kansallisjuoman" suosio vain kasvaa. Olut onkin mainio valinta myös joulupöydän juomaksi, sillä se sopii usein erilaisten jouluruokien makupariksi. Moni valitsee joulupöytään turhan tanniinisen punaviinin, joka peittää täysin makumaailmaltaan herkkien jouluruokien maun alleen.
– Olut sopii ruokajuomaksi monille eri mauille – kuten runsaaseen joulupöytään. Oluen kameleonttimainen olemus johtuu matalammasta alkoholipitoisuudesta, joka ei peitä ruokien aromeja alleen, Hartwallin pääpanimomestari Hannele Alakarhu totesi viime vuonna.
Perinteisten oluiden lisäksi moni suomalainen panimo myy myös kausituotteena omaa jouluoluttaan. Jouluoluita löytyy niin suurilta panimoilta, kuten Hartwallilta, Olvilta ja Sinebrychofflta kuin pieniltäkin kotimaisilta oluttuottajiltakin. Hartwallin mukaan jouluolut on tyypillisesti väriltään tumma ja koostuu useista eri mauista. Tyypillisesti jouluoluissa käytetään maltaita, joissa on paahteisia, tumman suklaisia ja joululimpun karamellisia makuja.
Jouluolutta ostetaan jo lokakuussa: "Suomalainen on vähän hullu"
Yksi jouluoluita valmistava suomalaispanimo on loviisalainen Malmgård. Malmgårdin tilan isäntä, kreivi Henrik Creutz kertoo panimon jouluoluen hyvin pehmeä maultaan, tumma, mutta ei kuitenkaan liian raskas. Jouluolut on tällä hetkellä panimon myydyin tuote.

