Siidereiden saapuminen Suomen markkinoille ei ollut aivan kivetön tie.
Siiderin historia Suomessa on varsin lyhyt. Kauppoihin siiderit ilmestyivät vasta vuonna 1995. Sitä ennen siideri taisteli paikastaan Alkon valikoimissa.
– Ensimmäinen siideri lanseerattiin vuonna 1932, kun Marlilla oli ylituotantoa omenoista. Joku marlilainen keksi, että omenamehua voisi käyttää ja kauppasi idean Alkolle, kertoo Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntija Anikó Lehtonen.
Siiderin ensimmäinen tuleminen osoittautui kuitenkin epäonniseksi pullojen väärän paineistuksen takia.
– Siideripullot räjähtelivät ympäri Alkoa. Sen jälkeen Alko kieltäytyi pitkään kaikista siideriehdotuksista.
Seuraavan kerran Marli sai siiderinsä Alkon hyllylle vuonna 1962. Silloin myyntiin tuli 7,5-prosenttinen Golden Cap. Kaupoissa puolestaan myytiin 2,5 prosenttia alkoholia sisältävää White Capia. Nämä olivat kuitenkin marginaalisia tuotteita.
Kunnolla siideri rantautui Suomeen vasta vuonna 1995, kun lainsäädäntö muuttui.