Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomi osallistuu maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun: "Juhlavuosi tuo kisaan ylimääräisen jännitteen"

Eero Vottonen ja tiimiin kuuluva assistentti Miikka Manninen (taustalla) valmistelivat annoksia ravintolakoulu Perhon Bocuse d'Or-harjoituskeittiöllä marraskuussa 2015.
Eero Vottonen ja tiimiin kuuluva assistentti Miikka Manninen (taustalla) valmistelivat annoksia ravintolakoulu Perhon Bocuse d'Or-harjoituskeittiöllä marraskuussa 2015.Lehtikuva
Julkaistu 06.10.2016 12:01

MTV LIFESTYLE

Arvostettu Bocuse d’Or-kilpailu viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Suomi osallistuu kisaan 13. kertaa, edustajanaan kokenut, palkittu ja kilpailunhaluinen kokki Eero Vottonen. Vottosen assistenttina toimii Miikka Manninen.

Suomen Bocuse d’Or-tiimi valmistautuu tammikuussa 2017 pidettävään 30-vuotisjuhlakilpailuun. Maailman arvostetuimman kokkikilpailun kisasuoritus perustuu finaalissa klassikkoannosten tulkintaan. Suomen vadin suunnittelee muotoilija Harri Koskinen.

Bressen kanaa suomalaiselta vadilta

Kilpailussa tehdään yksi kisaruoka vadille ja yksi lautasannoksina. Lihavadin raaka-aineet ovat Bressen kana ja äyriäiset, ja ne perustuvat lyonilaiseen klassikkoannokseen Poulet aux écrevisses’iin. Kilpailijoiden tehtävänä on tulkita klassikkoa ja tuoda se nykyaikaan.

– Lihavadin raaka-aineilla halutaan kunnioittaa ranskalaista ruokaperinnettä ja kilpailujen perustajaa Paul Bocusea. Joulukuussa saamme tietää lautasannoksen raaka-aineet. Juhlavuosi tuo kisaan ylimääräisen jännitteen. Esimerkiksi lautasannoksen tehtävänannossa ei aiempien vuosien tapaan puhuta enää kala-annoksesta, joten voimme tässä vaiheessa vain arvailla, onko toiseen tehtävään tullut suuria muutoksia, Vottonen pohtii.

Suomen joukkueen lihavadin suunnittelee muotoilija ja gastronominakin tunnettu Harri Koskinen. Vadin suunnittelutyötä ohjaa selkeys ja klassisuus, jotka ovat vahvasti läsnä myös kisaruoassa.

– Muotoilutyö on aina yhteistyötä ja yhteisen näkemyksen toteuttamista. Tämän vadin suunnittelua ohjaa vahvasti Eeron vankka näkemys ruoasta, ja vati tehdään tukemaan tätä visiota, Koskinen kertoo työstään.

Vottonen kuvaa Bressen kanaa hyvänmakuiseksi raaka-aineeksi. Haastetta annokseen tuo äyriäisen ja kanan yhdistämisen lisäksi kanan laiha rinta, joka on helposti kuivuva ja maultaan hento. Koipi kestää vahvaa käsittelyä ja kanan runsaassa rasvassa on omanlainen aromi. Vottosen ruoalle ovat leimallisia vahvat, robustit maut. Niitä hän suunnittelee tuovansa annokseen suomalaisilla luonnon antimilla sekä riistan tummilla sävyillä. Annoksessa erikseen arvioitava kansallinen elementti löytyy siis puhtaasta suomalaisesta luonnosta.

Lähde: ELO – Suomen ruokakulttuurin edistämissäätiö

5:37Lapset ratsaavat Kari Aihisen huippuravintolan

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaSuomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisoissa luvassa todellinen haaste: Mikä on Suomen salainen ase?
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?