Suomeen kummallisia juomauutuuksia – maistuisiko salmiakki tai lakritsi uudella tapaa?

shutterstock_97117898
Suomesta saa pian salmiakinmakuista vichyä. Shutterstock

Pian Suomesta saa sekä salmiakinmakuista vichyä että lakritsinmakuista pienpanimo-olutta. 

Salmiakki ja lakritsi ovat tunnetusti suomalaisten suosikkimakeisia. Tänä talvena näitä makuja saa halutessaan maistella myös juomien muodossa.

Vichyä salmiakinmakuisella vivahteella

Hartwallin klassikkotuotteesta, Vichystä ilmestyy maaliskuussa ruokakauppojen hyllylle erikoinen uutuusmaku. Tänä vuonna 180 vuotta täyttävä Hartwall tuo nimittäin kauppoihin salmiakinmakuisen vichyn. Tuotetta myydään Suomessa puolen vuoden ajan.

– Jos yhdistämme kaksi klassikkoa, niin siitä voi syntyä jotain todella mielenkiintoista. Juhlakauden uutuutemme on Hartwall Vichy Salmiakki, Hartwallin vesien tuotepäällikkö Heidi Päiväniemi kertoi Makuja.fi:lle.

Ajatus salmiakkivichystä sai alkunsa yksinkertaisesta kokeilusta, jossa yhdistettiin salmiakki sekä vichy. Kokeilu osoittautui potentiaaliseksi, ja yhdistelmästä lähdettiin kehittämään juomaa kauppojen hyllyille.

– Lähdimme vain kokeilemaan, että miten nämä voisivat toimia yhdessä, Päiväniemi kertoo.

Olutta lakritsin ystäville

Myös suomalaisten käsityöläisoluiden joukosta löytyy tänä talvena sopiva vaihtoehto makeisten ystäville Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Laitilan Lakritsi Portterin muodossa. Sanotaan, että lakritsiolut on osoitus siitä, että lakritsi ja pienpanimo-olut voivat parhaimmillaan muodostaa saumattoman liiton.

Lakritsi ja pienpanimo-oluet ovat samaan aikaan sekä perinteikkäitä, että maailmalla tänä päivänä kovin trendikkäitä. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Markkinointipäällikkö Ville Alanko kertoo, että prosessi lakritsin ja oluen yhdistämisessä vaati paljon säätöä.

– Lakritsin määrän kanssa säädettiin monta kertaa, jotta saimme sen osumaan kohdalleen, Alanko toteaa.

Ammattilaisella on antaa tärkeä vinkki niille, jotka innostuvat maistamaan lakritsiolutta.

– Juoman lämpötilan kannattaa antaa nousta jääkaappikylmän yläpuolelle, tuonne +10 – +14 °C asteen tienoille, jotta oluen kaikki monipuoliset aromit pääsevät vapautumaan, Alanko kertoo.

Lähteet: Hartwall, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja