Suomeen kummallisia juomauutuuksia – maistuisiko salmiakki tai lakritsi uudella tapaa?
Pian Suomesta saa sekä salmiakinmakuista vichyä että lakritsinmakuista pienpanimo-olutta.
Salmiakki ja lakritsi ovat tunnetusti suomalaisten suosikkimakeisia. Tänä talvena näitä makuja saa halutessaan maistella myös juomien muodossa.
Vichyä salmiakinmakuisella vivahteella
Hartwallin klassikkotuotteesta, Vichystä ilmestyy maaliskuussa ruokakauppojen hyllylle erikoinen uutuusmaku. Tänä vuonna 180 vuotta täyttävä Hartwall tuo nimittäin kauppoihin salmiakinmakuisen vichyn. Tuotetta myydään Suomessa puolen vuoden ajan.
– Jos yhdistämme kaksi klassikkoa, niin siitä voi syntyä jotain todella mielenkiintoista. Juhlakauden uutuutemme on Hartwall Vichy Salmiakki, Hartwallin vesien tuotepäällikkö Heidi Päiväniemi kertoi Makuja.fi:lle.
Ajatus salmiakkivichystä sai alkunsa yksinkertaisesta kokeilusta, jossa yhdistettiin salmiakki sekä vichy. Kokeilu osoittautui potentiaaliseksi, ja yhdistelmästä lähdettiin kehittämään juomaa kauppojen hyllyille.
– Lähdimme vain kokeilemaan, että miten nämä voisivat toimia yhdessä, Päiväniemi kertoo.
Olutta lakritsin ystäville
Myös suomalaisten käsityöläisoluiden joukosta löytyy tänä talvena sopiva vaihtoehto makeisten ystäville Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Laitilan Lakritsi Portterin muodossa. Sanotaan, että lakritsiolut on osoitus siitä, että lakritsi ja pienpanimo-olut voivat parhaimmillaan muodostaa saumattoman liiton.
Lakritsi ja pienpanimo-oluet ovat samaan aikaan sekä perinteikkäitä, että maailmalla tänä päivänä kovin trendikkäitä. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Markkinointipäällikkö Ville Alanko kertoo, että prosessi lakritsin ja oluen yhdistämisessä vaati paljon säätöä.
– Lakritsin määrän kanssa säädettiin monta kertaa, jotta saimme sen osumaan kohdalleen, Alanko toteaa.
Ammattilaisella on antaa tärkeä vinkki niille, jotka innostuvat maistamaan lakritsiolutta.
– Juoman lämpötilan kannattaa antaa nousta jääkaappikylmän yläpuolelle, tuonne +10 – +14 °C asteen tienoille, jotta oluen kaikki monipuoliset aromit pääsevät vapautumaan, Alanko kertoo.
Lähteet: Hartwall, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa