Mainos
Mainos

Suomalaisyritys keksi nerokkaan tavan myydä kiellettyä elintarviketta: ”Se on keittiösomiste”

Hyönteisten syömisestä on jo pitkään ennustettu seuraavaa suurta, maailmanlaajuista ruokatrendiä. Suomessa hyönteisten myynti elintarvikekäyttöön on toistaiseksi vielä kiellettyä. Myynnissä on kuitenkin esimerkiksi sirkkapurkki, jota myydään keittiösomisteena.

Ekokauppa Ruohonjuuressa myytävää ja espoolaisen EntoCuben valmistamaa sirkkapurkkia koristaa teksti:

”Edelläkävijä! Pitelet käsissäsi sirkkapurkkia. Se on keittiösomiste, joka herättelee ajatuksia hyönteisistä osana ruokakulttuuriamme.”

Purkki sisältää suomalaisia kotisirkkoja ja lisäksi muun muassa kuivattuja hedelmiä, viljaleseitä ja pähkinää. Ennen lakimuutosta purkki on koriste, mutta oletettavasti parin vuoden sisällä purkin sisältöä voi käyttää vaikka leivonnassa.

Maailman ruokajärjestö FAO julkaisi jo vuonna 2013 raportin hyönteisten syömisestä yhtenä keinona ratkaista maailman nälkäongelma. Monet hyönteiset ovat ravitsevia ja niiden tuottamiseen kuluu vähemmän luonnonvaroja kuin lihan tuottamiseen. Esimerkiksi Aasiassa hyönteisiä on syöty perinteisesti jo pitkään.

Suomessa hyönteisruokien myyntikieltoon vaikuttaa EU:n elintarvikelainsäädäntö ja ohjeistus koskien uuselintarvikkeita. Toisaalta jotkut EU-maat ovat jo ottaneet oman eriävän linjan ja sallineet hyönteisten kasvattamisen ja myymisen elintarvikekäyttöön.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja