Suomalaisyritykseltä huikea munainnovaatio – tällaisia kananmunia et ole ennen maistanut!
Suomalainen kananmunatalo on tuonut markkinoille ainutlaatuisen innovaation; kaurakananmunat.
Laitilassa sijaitseva munatalo Munax on kehittänyt salaisen reseptin, missä kanoja ruokitaan räätälöidyllä rehureseptillä, ja näin ovat syntyneet kaurakananmunat.
Videon vinkillä erotat raa'an ja kypsän kananmuna helposti toisistaan. Artikkeli jatkuu videon alla.
Kanojen rehu sisältää vähintään 30 prosenttia kotimaista korkealuokkaista kauraa. Kanojen ruokinnassa käytetty kaura sisältää paljon kuituja, mikä lisää myös kanojen hyvinvointia entisestään. Kanan syömä rehu on lisäksi läpikäynyt lämpökäsittelyn ja näin varmistaa kanoille maailman parhaan ruuan.
– Olemme ylpeitä, kun voimme tuottaa maailman parhaita munia lähialueen viljasta, ekologisesti modernia tekniikkaa hyväksikäyttäen. Näissä munissa maistuu kanojen hyvinvointi ja puhtaat suomalaiset maut, Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka kertoo.
Kauramunat tulevat tietyltä tilalta, Kanaxilta, Mynämäeltä.
Laadukas proteiini, joka pitää nälän poissa pitkään
Kaurakananmunia myydään K-kaupoissa ympäri Suomen. Kuluttajat ovat löytäneet hyvin tuotteen.
– Täytyy muistaa, että kananmuna on aivan huippuedullista, kun vielä miettii, miten laadukkaasta ravinnosta kananmunasta on kyse. Yksi kananmuna sisältää muun muassa 62 prosenttia B-12 vitamiinin ja 12 prosenttia D- vitamiinin päivittäisestä saantitarpeesta ja paljon laadukasta proteiinia, joka pitää nälän pitkään poissa, Munax Oy markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola selventää.
Munax järjesti myös alkuviikosta We Love Eggs -kananmunaseminaarin, jossa kananmunatutkijat dosentti Jyrki Virtanen ja suosittu isobritannialainen biolääketieteen tutkija Bruce Griffin vahvistivat, että perusterve ihminen pystyy syömään kananmunaa sen verran, kun tulee syötyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan