Kasvissyöjäkin kaipaa proteiinia lautaselleen, muistuttaa suosittua vegaaniruokablogia kirjoittava Elina Innanen.
Moni sekasyöjä pohtii parhaillaan, mitä tarjota jouluna kylään tulevalle kasvissyöjälle. Vaihtoehtoja onneksi riittää, eikä kasvisruokien kokkaaminen ole sen vaikeampaa kuin liharuokienkaan.
Suosittua vegaaniruokablogia Chocochiliä kirjoittava Elina Innanen vinkkaa kokeilemaan seitanpaistia tai savutofua.
– Seitanista eli vehnäproteiinista voi tehdä vegaanisen joulukinkun. Jos haluaa, seitanpaistin voi kääräistä myös lehtitaikinan sisälle. Erinomaisesti toimii myös esimerkiksi vaikkapa pähkinöillä kuorrutettu savutofu.
– Kasvisruokien valmistaminen ei ole sen vaikeampaa kuin muidenkaan, vaan yleensä jopa päinvastoin. Erikoiskaupoista löytyy myös valmiita seitankinkkuseoksia, joista vegekinkku on helppo valmistaa itse. Jos ei halua tehdä itse alusta asti, löytyy valmiita kasviskinkkujakin nykyään kaupoista.

