Suomalaisten valitus Valion maitotölkistä otettiin vakavasti: "Lehmälle piti äkkiä lisätä kypärä päähän"
Maitotölkkien ulkonäkö on kautta aikain herättänyt paljon mielipiteitä suomalaisissa. Joskus on jouduttu jopa tekemään pikaisia muutoksia tölkkien ulkonäköön siksi, että aiheesta on saatu niin paljon palautetta.
Valion pakkausteknologiapäällikkö Tanja Virtanen-Leppä muistelee, että vuosia sitten maitotölkkien kyljissä komeileviin kuviin jouduttiin tekemään muutos siksi, että Valiolle tulvi aiheesta palautetta. Tuolloin maitotölkkien kyljissä seikkaili pyöräilevä piirroslehmä, jonka turvavarusteet eivät olleet aivan ajanmukaiset.
– Polkupyöräilevälle lehmälle piti äkkiä lisätä kypärä päähän kuluttajilta saadun runsaan palautteen vuoksi, Virtanen-Leppä kertoo.
Tölkkien kyljissä komeilevat kuvat valitaan harkiten, sillä moni kokee, että maidon makukin muuttuu kuvien mukana – ja tämän muutoksen toivotaan tietysti olevan positiivinen.
– Joskus käy niin, että kun tölkin ulkonäköä muutetaan, niin osa kuluttajista kokee myös sisällön muuttuneen: maito alkaakin maistua erilaiselta kuin aikaisemmin! Virtanen-Leppä kertoo.
– Tämä ilmiö toistuu muissakin elintarvikkeissa kuin maidossa, hän jatkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan