Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten rakastama thairuoka, joka valmistuu minuuteissa: Oletko sinäkin maistanut?

Pad Thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruoka.
Pad Thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruoka. Shutterstock
Julkaistu 22.01.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pad thai on monelle suomalaisellekin tuttu ruoka Thaimaan lomilta tai thaimaalaisista ravintoloista Suomessa. Ruokalajin valmistaminen kotikeittiössä ei ole niin vaikeaa, mitä voisi kuvitella. Food52-sivuston reseptillä oikaiset luvan kanssa ja saat silti älyttömän hyvää pad thaita.

Pad thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruokalaji, joka koostuu riisinuudeleista, kananmunasta, valkokaalista, kirpeästä kastikkeesta ja maapähkinöistä.

Pad thain valmistaminen on helppoa, eikä se vaadi edes käyntiä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneessa liikkeessä. Food52-ruokasivusto paljastaa kokki Kris Yenbamroongin pad thai -reseptin, joka on peräisin miehen ravintolasta Los Angelesissa. Yenbamroongin pad thain maku on erinomainen, mutta reseptin ainesosalista yllättävän lyhyt.

– Käytän kastikkeeseen valkoista sokeria ja valkoviinietikkaa perinteisten ja vaikeammin löydettävissä olevien palmusokerin ja tamarindin sijaan, Yenbamroong kertoo reseptistään.

Yenbamroong oppi reseptin omalta isoäidiltään. Aktiivinen ruoanlaittoaika on vain muutaman minuutin.

Yenbamroongin helppo pad thai

Reseptistä tulee 1-2 annosta.

120 g riisinuudeleita
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kasviöljyä
120 g broileria (tai katkarapuja)
1 muna
1,5 dl pavunituja
2 kevätsipulia
2 rkl murskattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
1 tl paahdettua chilijauhetta
1 limeviipale

  1. Liota nuudeleita lämpimässä vedessä noin 30 minuuttia. Jos et käytä nuudeleita heti, voit valuttaa ne ja laittaa jääkaappiin odottamaan ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita kulhossa sokeri, kalakastike ja valkoviinietikka.
  3. Paista pannulla öljyssä paloiteltu broileri (tai katkaravut) lähes kypsäksi. Lisää nuudelit ja kastike ja jatka wokkaamista koko ajan sekoittaen, kunnes kastike imeytyy nuudeleihin (noin minuutin).
  4. Siirrä nuudeliseosta sivuun pannulla. Riko pannulle muna ja anna kypsyä noin 20 sekuntia. Riko munan rakenne puulastalla ja sekoita nuudelien joukkoon, kun muna on vielä pehmeää.
  5. Kun muna on kypsynyt täysin, ota pannu pois levyltä ja heitä joukkoon idut sekä pilkottu kevätsipuli. Viimeistele annos maapähkinöillä, chilijauheella ja limeviipaleella.

Lähde: Food52

Lisää aiheesta:

Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaNuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäYksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässäänNopeaa ja maukasta – terveellinen thaiherkku valmistuu kädenkäänteessä
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:44
    Viiden jälkeen

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"

  • Eilen18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • Eilen17:13
    Kasvikset

    Vappu Pimiän ehdoton suosikkiraaka-aine: "Superedullista ja todella monikäyttöistä"

  • Eilen11:24
    Arkiruoka

    Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"

  • Eilen07:45
    Halpa vs. kallis

    Halvimpien leikkeleiden makutesti kuumensi tunteita: "Traumaattinen kokemus"