Pad thai on monelle suomalaisellekin tuttu ruoka Thaimaan lomilta tai thaimaalaisista ravintoloista Suomessa. Ruokalajin valmistaminen kotikeittiössä ei ole niin vaikeaa, mitä voisi kuvitella. Food52-sivuston reseptillä oikaiset luvan kanssa ja saat silti älyttömän hyvää pad thaita.
Pad thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruokalaji, joka koostuu riisinuudeleista, kananmunasta, valkokaalista, kirpeästä kastikkeesta ja maapähkinöistä.
Pad thain valmistaminen on helppoa, eikä se vaadi edes käyntiä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneessa liikkeessä. Food52-ruokasivusto paljastaa kokki Kris Yenbamroongin pad thai -reseptin, joka on peräisin miehen ravintolasta Los Angelesissa. Yenbamroongin pad thain maku on erinomainen, mutta reseptin ainesosalista yllättävän lyhyt.
– Käytän kastikkeeseen valkoista sokeria ja valkoviinietikkaa perinteisten ja vaikeammin löydettävissä olevien palmusokerin ja tamarindin sijaan, Yenbamroong kertoo reseptistään.
Yenbamroong oppi reseptin omalta isoäidiltään. Aktiivinen ruoanlaittoaika on vain muutaman minuutin.
Yenbamroongin helppo pad thai
Reseptistä tulee 1-2 annosta.
120 g riisinuudeleita
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kasviöljyä
120 g broileria (tai katkarapuja)
1 muna
1,5 dl pavunituja
2 kevätsipulia
2 rkl murskattuja ja paahdettuja maapähkinöitä1 tl paahdettua chilijauhetta1 limeviipale
