Suomalaisten rakastama thairuoka, joka valmistuu minuuteissa: Oletko sinäkin maistanut?

Pad Thai
Pad Thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruoka. Shutterstock

Pad thai on monelle suomalaisellekin tuttu ruoka Thaimaan lomilta tai thaimaalaisista ravintoloista Suomessa. Ruokalajin valmistaminen kotikeittiössä ei ole niin vaikeaa, mitä voisi kuvitella. Food52-sivuston reseptillä oikaiset luvan kanssa ja saat silti älyttömän hyvää pad thaita.

Pad thai on perinteinen thaimaalainen wokkiruokalaji, joka koostuu riisinuudeleista, kananmunasta, valkokaalista, kirpeästä kastikkeesta ja maapähkinöistä.

Pad thain valmistaminen on helppoa, eikä se vaadi edes käyntiä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneessa liikkeessä. Food52-ruokasivusto paljastaa kokki Kris Yenbamroongin pad thai -reseptin, joka on peräisin miehen ravintolasta Los Angelesissa. Yenbamroongin pad thain maku on erinomainen, mutta reseptin ainesosalista yllättävän lyhyt.

– Käytän kastikkeeseen valkoista sokeria ja valkoviinietikkaa perinteisten ja vaikeammin löydettävissä olevien palmusokerin ja tamarindin sijaan, Yenbamroong kertoo reseptistään.

Yenbamroong oppi reseptin omalta isoäidiltään. Aktiivinen ruoanlaittoaika on vain muutaman minuutin.

Yenbamroongin helppo pad thai

Reseptistä tulee 1-2 annosta.

120 g riisinuudeleita
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kasviöljyä
120 g broileria (tai katkarapuja)
1 muna
1,5 dl pavunituja
2 kevätsipulia
2 rkl murskattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
1 tl paahdettua chilijauhetta
1 limeviipale

  1. Liota nuudeleita lämpimässä vedessä noin 30 minuuttia. Jos et käytä nuudeleita heti, voit valuttaa ne ja laittaa jääkaappiin odottamaan ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita kulhossa sokeri, kalakastike ja valkoviinietikka.
  3. Paista pannulla öljyssä paloiteltu broileri (tai katkaravut) lähes kypsäksi. Lisää nuudelit ja kastike ja jatka wokkaamista koko ajan sekoittaen, kunnes kastike imeytyy nuudeleihin (noin minuutin).
  4. Siirrä nuudeliseosta sivuun pannulla. Riko pannulle muna ja anna kypsyä noin 20 sekuntia. Riko munan rakenne puulastalla ja sekoita nuudelien joukkoon, kun muna on vielä pehmeää.
  5. Kun muna on kypsynyt täysin, ota pannu pois levyltä ja heitä joukkoon idut sekä pilkottu kevätsipuli. Viimeistele annos maapähkinöillä, chilijauheella ja limeviipaleella.

Lähde: Food52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja