0:25

Suomalaisperhe koki todellisen kananmunayllätyksen – ”olo oli jo suorastaan hämmentynyt!”

Suomalaisperhe koki todellisen yllätyksen, kun kaikkien peräjälkeen pannulle rikottujen munien sisältä paljastui tuplakeltuainen. 

Videolla näytetään, kuinka raaka ja kypsä kananmuna on mahdollista erottaa toisistaan. 

Älä ota sitä niin vakavasti -blogia pitävä Suttastiina kirjoittaa postauksessaan yllätyksestä, joka heidän perheessään koettiin eräänä aamuna kananmunia paistettaessa. Kun ensimmäinen kananmuna oli rikottu pannuun, sisältä paljastui kaksi keltuaista.

Jo yksi tuplakeltuaisella varustettu kananmuna olisi ollut harvinainen näky, mutta heidän perheessään yllätys ei suinkaan jäänyt tähän.

– Yllätys oli suuri, kun myös toisessa munassa oli tuplat ja kolmannen valahdettua pannulle tuplakeltuaisineen, olo oli jo suorastaan hämmentynyt! bloggari kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kolmeen tuplaan en ole ennen peräjälkeen törmännyt ikinä.

Munista ei kuitenkaan kuoriudu kaksosipuja

Asiasta hämmentynyt nainen päätti ottaa selvää, miten kahden keltuaisen kananmunat oikein syntyvät. Tiede-sivustolta löytyi lopulta vastaus tähän mieltä askarruttavaan kysymykseen. Kun kana aloittaa muninnan noin 18–20-viikkoisena, sen munasarjat vasta harjoittelevat toimintaansa, jolloin tuloksena on usein kaksoiskeltuainen.

Ja koska koko parvi alkaa munia suunnilleen samoihin aikoihin, on mahdollista, että kaikissa munakennon munissa on kaksi keltuaista.

Jos kananmuna hedelmöittyy, munasta ei kuitenkaan kuoriudu kaksostipuja, sillä muuten kasvavilta poikasilta loppuisi tila ja ravinto kesken, sivustolla todettiin.

Lähde: Lily

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja