Suomalaiskokki suosittelee: Tämä juusto on täydellistä grillattavaa!

Grillattu halloumi
Shutterstock

Halloumijuusto ei sula kuumallakaan grillipinnalla ja sopii siksi mainiosti grillaukseen tai pannulla valmistettavaksi. Juustossa on myös valmiiksi suolainen maku, eikä se vaadi muita mausteita.

Kyprokselta kotoisin olevan halloumin sulamispiste on korkeampi kuin juustoilla yleensä. Siksi halloumi sopiikin mainiosti grillattavaksi, sillä vain juuston sisäosa sulaa samalla, kun pintaan saa herkullisen rapeuden.

Perinteinen halloumi valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidon seoksesta. Markkinoilta löytyy kuitenkin teollisesti valmistettua halloumia, joka koostuu suurimmaksi osaksi lehmänmaidosta ja poikkeaa alkuperäisestä halloumista niin maultaan kuin ominaisuuksiltaankin.

Huomenta Suomen Makujen Aamussa kokkaava Marcos Gois kertoo, ettei halloumin grillaus vaadi erikoista tekniikkaa. Paras lopputulos tulee Goisin mukaan käyttämällä kuivaa parilaa. Grillin lämpötila saa olla korkea ennen kuin halloumit asettaa parilalle.

– Jos haluat juuston pintaan nätin ristikkoraidan, niin nosta juustoa vähän puolessa välissä grillausta ja käännä 45 astetta, hän neuvoo.

***

Halloumin suolainen maku sopii kesäisiin salaatteihin. Katso parhaat grillivinkit videolta!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja