Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskokki suosittelee: Tämä juusto on täydellistä grillattavaa!

Shutterstock
Julkaistu 13.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Halloumijuusto ei sula kuumallakaan grillipinnalla ja sopii siksi mainiosti grillaukseen tai pannulla valmistettavaksi. Juustossa on myös valmiiksi suolainen maku, eikä se vaadi muita mausteita.

Kyprokselta kotoisin olevan halloumin sulamispiste on korkeampi kuin juustoilla yleensä. Siksi halloumi sopiikin mainiosti grillattavaksi, sillä vain juuston sisäosa sulaa samalla, kun pintaan saa herkullisen rapeuden.

Perinteinen halloumi valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidon seoksesta. Markkinoilta löytyy kuitenkin teollisesti valmistettua halloumia, joka koostuu suurimmaksi osaksi lehmänmaidosta ja poikkeaa alkuperäisestä halloumista niin maultaan kuin ominaisuuksiltaankin.

Huomenta Suomen Makujen Aamussa kokkaava Marcos Gois kertoo, ettei halloumin grillaus vaadi erikoista tekniikkaa. Paras lopputulos tulee Goisin mukaan käyttämällä kuivaa parilaa. Grillin lämpötila saa olla korkea ennen kuin halloumit asettaa parilalle.

– Jos haluat juuston pintaan nätin ristikkoraidan, niin nosta juustoa vähän puolessa välissä grillausta ja käännä 45 astetta, hän neuvoo.

***

Halloumin suolainen maku sopii kesäisiin salaatteihin. Katso parhaat grillivinkit videolta!

4:40Grillattu vesimeloni-halloumisalaatti

Lisää aiheesta:

Älä tee yleistä virhettä! Halloumista tulee sitkeää ja kumimaista Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan vääräTiesitkö tätä halloumijuustosta? Yleinen grillaustapa onkin aivan vääräTiedätkö, miten halloumi pitäisi oikeasti grillata? Yleinen tapa onkin aivan vääräMuista tämä seikka, kun grillaat halloumia – ”muuten on pian fondue grillissä” Juhannuksen herkullisin jälkiruokavinkki – valmistuu nopeasti grillissä!
GrilliKesäJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grilli
  • 8.8.17:29
    Ruoka

    Pavel Tahkovuori oli lihansyöjä 26 vuotta, kunnes teki täyskäännöksen – tällaisia ruokia hän nyt grillaa

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 1.5.17:34
    Grillaus

    Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja

  • 30.1.08:58
    Alexander Stubb

    Alexander Stubb kokeili ensi kertaa lappeenrantalaista erikoisherkkua: "Hyvinkin maukas"

  • 21.04.202315:29
    Poliisi

    Keväthuuma vei laittomuuksiin Mikkelissä: Kolmekymppiset murtautuivat rautakaupan grillikotaan "lähempi kanssakäyminen mielessä"