Suomalaiskokki menestyi arvostetussa kilpailussa – Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus

26643163
Lehtikuva

Kansainvälisesti arvostettu ruoanlaittokilpailu Bocuse d´Or ratkesi keskiviikkona 28.1. Norjan voittoon. Suomi sijoittui kilpailussa keittiömestari Matti Jämsénin johdolla neljänneksi.

Vuodesta 1987 järjestetty Bocuse d'Or ratkesi neljänneksi sijoittuneen suomalaisen keittiömestari Matti Jämsénin osalta historiallisesti, sillä Suomi ei ole koskaan aiemmin sijoittunut korkeammalle kuin viidennelle sijalle kilpailussa.

– Me tehtiin hyvä suoritus ja se on ollut meidän paras suoritus, mitä olemme edes treeneissä tehneet ja ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Jämsén kertoo MTV Uutisille.

Ranskan Lyonissa järjestettyyn kilpailuun valmistautuneiden 24:n finalistin joukosta Matti Jämsén sai tunnustuksen parhaasta liha-annoksesta. Suomi sai huomiota myös toisessa kategoriassa, sillä Jämsénin avustaja Antti Lukkari nimettiin kilpailun parhaaksi avustavaksi kokiksi.

Bocuse d'Or sijoitukset vuonna 2015

Norja – 1662 pistettä
Yhdysvallat – 1653 pistettä
Ruotsi – 1610 pistettä
Suomi – 1599 pistettä
Japani – 1553 pistettä

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 11 kertaa ja saavuttanut kilpailussa kahdesti 5. sijan (1999 ja 2011). Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa 7.-8.5.2014 ja maailmanmestarin tittelistä kilpaillaan Lyonissa 27.-28.1.2015. Suomea edusti vuonna 2015 kokenut keittiömestari Matti Jämsén ja hänen avustavana kokkinaan toimi Antti Lukkari. Joukkueen valmentajana toimi Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.

Katso videolta, miltä menestyneet annokset näyttivät!

Lähteet: Elo-säätiö.fi, Bocuse d'Or Finland

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja