Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskokki menestyi arvostetussa kilpailussa – Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus

Lehtikuva
Julkaistu 29.01.2015 07:53

MTV LIFESTYLE

Kansainvälisesti arvostettu ruoanlaittokilpailu Bocuse d´Or ratkesi keskiviikkona 28.1. Norjan voittoon. Suomi sijoittui kilpailussa keittiömestari Matti Jämsénin johdolla neljänneksi.

Vuodesta 1987 järjestetty Bocuse d'Or ratkesi neljänneksi sijoittuneen suomalaisen keittiömestari Matti Jämsénin osalta historiallisesti, sillä Suomi ei ole koskaan aiemmin sijoittunut korkeammalle kuin viidennelle sijalle kilpailussa.

– Me tehtiin hyvä suoritus ja se on ollut meidän paras suoritus, mitä olemme edes treeneissä tehneet ja ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Jämsén kertoo MTV Uutisille.

Ranskan Lyonissa järjestettyyn kilpailuun valmistautuneiden 24:n finalistin joukosta Matti Jämsén sai tunnustuksen parhaasta liha-annoksesta. Suomi sai huomiota myös toisessa kategoriassa, sillä Jämsénin avustaja Antti Lukkari nimettiin kilpailun parhaaksi avustavaksi kokiksi.

Bocuse d'Or sijoitukset vuonna 2015

Norja – 1662 pistettä
Yhdysvallat – 1653 pistettä
Ruotsi – 1610 pistettä
Suomi – 1599 pistettä
Japani – 1553 pistettä

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 11 kertaa ja saavuttanut kilpailussa kahdesti 5. sijan (1999 ja 2011). Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa 7.-8.5.2014 ja maailmanmestarin tittelistä kilpaillaan Lyonissa 27.-28.1.2015. Suomea edusti vuonna 2015 kokenut keittiömestari Matti Jämsén ja hänen avustavana kokkinaan toimi Antti Lukkari. Joukkueen valmentajana toimi Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.

Katso videolta, miltä menestyneet annokset näyttivät!

2:00Suomi sijoittui neljänneksi

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

LUE MYÖS:
Suomi valmistautuu arvostettuun kokkikilpailuun: Uskomatonta sekuntipeliä, tuhansia koeannoksia
Suomen yllättävä valttikortti arvostetussa kokkikisassa: "Maksaa enemmän kuin perus-BMW"

Lähteet: Elo-säätiö.fi, Bocuse d'Or Finland

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Mikko Kaukonen edustaa Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussaNeljä kovaa nimeä! Tunnetut suomalaiskokit kilpailevat paikasta maailman arvostetuimmassa kokkikisassa: "Mahdollisesti kovatasoisin karsinta tähän mennessä"Suomi neljännelle sijalle maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa: "Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa