Suomalaiskarkki, jota himoitaan muissa Pohjoismaissa – "vaikka se ei välttämättä olisi edes Suomessa valmistettua"
Suomalaisen lakritsin pehmeys ja ainutlaatuinen maku ovat tehneet siitä tuotteen, jota ostetaan paljon myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Kurkista videolta, kuinka Turkinpippurit oikein valmistetaan.
Vuonna 1928 lanseerattu Fazerin lakritsi on yksi ensimmäisistä suomalaisista lakritseista. Vaikka lakritsia on ollut myynnissä jo 90 vuotta, viime vuosina lakritsin myynti on ollut kasvussa.
Tämä selittyy Fazerin Senior Brand Manager Soile Motsakov-Nykoppin mukaan kyseisen makeisen luonnollisuudella. Lakritsin valmistukseen ei käytetä lisäaineita, vaan luonnollisia raaka-aineita, mikä vetoaa nykypäivän kuluttajiin.
– Ihmiset kokevat, että lakritsi on luonnollisempi kuin moni muu karkki, Soile Motsakov-Nykopp toteaa.
Aintulaatuinen makeinen monella tapaa
Motsakov-Nykopp kertoo meille tutun lakritsin olevan muiden maiden vastaaviin makeisiin verrattuna melko uniikki ja erilainen tuote. Tämä onkin syy siihen, miksi suomalainen lakritsi on tunnettu tuote myös muualla maailmassa.
– Monet skandinaavitkin puhuvat finsk-lakritsista takoittaessaan pehmeää, suomalaista lakritsia, sillä heidän omien lakritsiensa reseptiikat eroavat melko paljon meidän omasta, Motsakov-Nykopp kertoo.
Motsakov-Nykoppin mukaan suomalainen lakritsi poikkeaa muiden Pohjoismaiden omista niin reseptiikalta kuin valmistustavaltaan. Esimerkiksi kuuluisat tanskalaiset Johan Bülowin lakritsipallojen valmistukseen käytetään riisijauhoa, mikä tekee makeisesta heti erilaisen niin maultaan kuin rakenteeltaan.
– Tanskassa myydään todella paljon lakua finskt lakrits -nimikkeellä, vaikka se ei olisi välttämättä edes Suomessa valmistettua. Silti he käyttävät sitä nimikettä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan