Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskarkki, jota himoitaan muissa Pohjoismaissa – "vaikka se ei välttämättä olisi edes Suomessa valmistettua"

2:15Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit
Julkaistu 12.04.2018 09:52
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalaisen lakritsin pehmeys ja ainutlaatuinen maku ovat tehneet siitä tuotteen, jota ostetaan paljon myös Suomen rajojen ulkopuolella. 

Kurkista videolta, kuinka Turkinpippurit oikein valmistetaan.

Vuonna 1928 lanseerattu Fazerin lakritsi on yksi ensimmäisistä suomalaisista lakritseista. Vaikka lakritsia on ollut myynnissä jo 90 vuotta, viime vuosina lakritsin myynti on ollut kasvussa.

Tämä selittyy Fazerin Senior Brand Manager Soile Motsakov-Nykoppin mukaan kyseisen makeisen luonnollisuudella. Lakritsin valmistukseen ei käytetä lisäaineita, vaan luonnollisia raaka-aineita, mikä vetoaa nykypäivän kuluttajiin.

LUE MYÖS: Tiesitkö, mistä viinikumi on saanut nimensä? Taustalla tolkuton tarina

– Ihmiset kokevat, että lakritsi on luonnollisempi kuin moni muu karkki, Soile Motsakov-Nykopp toteaa. 

Aintulaatuinen makeinen monella tapaa

Motsakov-Nykopp kertoo meille tutun lakritsin olevan muiden maiden vastaaviin makeisiin verrattuna melko uniikki ja erilainen tuote. Tämä onkin syy siihen, miksi suomalainen lakritsi on tunnettu tuote myös muualla maailmassa. 

– Monet skandinaavitkin puhuvat finsk-lakritsista takoittaessaan pehmeää, suomalaista lakritsia, sillä heidän omien lakritsiensa reseptiikat eroavat melko paljon meidän omasta, Motsakov-Nykopp kertoo.

Fazer

Motsakov-Nykoppin mukaan suomalainen lakritsi poikkeaa muiden Pohjoismaiden omista niin reseptiikalta kuin valmistustavaltaan. Esimerkiksi kuuluisat tanskalaiset Johan Bülowin lakritsipallojen valmistukseen käytetään riisijauhoa, mikä tekee makeisesta heti erilaisen niin maultaan kuin rakenteeltaan.

– Tanskassa myydään todella paljon lakua finskt lakrits -nimikkeellä, vaikka se ei olisi välttämättä edes Suomessa valmistettua. Silti he käyttävät sitä nimikettä.

Lisää aiheesta:

Yllättävät faktat suomalaisten suosikkimakeisesta: Miksi lakritsi on mustaa?Irtokarkkien haastaja suomalaiskaupoissa? Ruotsissa suosio jo räjähtänytOletko syönyt Lakumattoja ja Vanhoja Autoja? Näin makeisyritys Halva sai oikeasti alkunsaNämä suomalaismakeiset ovat valtava menestys Ruotsissa: ”Syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan”Pohjanmaalaiselta sipsifirmalta yllätysveto: Tuleeko näistä suomalaissipseistä hitti Kiinassa?Suomalaisesta karkista hittituote – suosio kasvussa maailmalla
MakeisetMakuja
Suomalainen lakritsi poikkeaa muiden maiden vastaavista makeisista.Studio Fotonokka Oy

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 30.8.09:43
    Ruoka

    Irtokarkki, josta tuli yhtäkkiä todella suosittu – ilmiö selittää makeisten hurjaa menekkiä

  • 28.8.18:23
    Viiden jälkeen

    Suomalaiset sekosivat irtokarkeista

  • 16.8.09:44
    Ruoka

    K18- ja K12-karkit MTV:n testissä: "Ei voi suositella kenellekään"

  • 31.7.20:12
    Sokeri

    Amerikkalaislehti: Karkkia kannattaisi syödä "kuten ruotsalaiset"

  • 26.7.09:41
    Ruoka

    Ilmajoella tehdään poikkeuksellista salmiakkia: "Todella iso juttu"