Suomalaisjuomalla yllättävän kova menekki Ruotsissa – "erittäin harvinaista"

Lonkero
Lonkero valloitti Ruotsin. Lehtikuva

Suomalainen lonkero tekee historiaa länsinaapurissamme.

Original Long Drink -juoman myynti alkoi Ruotsissa huhtikuussa 2015, kun tuote saatiin paikallisen alkoholin jälleenmyyjän, Systembolagetin, tilausvalikoimaan. Ensimmäisen myyntikuukauden aikana juoma myytiin loppuun myymälöistä ja se nousi kategoriansa myydyimmäksi tuotteeksi.

Syyskuun alusta alkaen Original Long Drink vakinaistaa paikkansa Systembolagetin vakiovalikoimassa ketjun yli 300 myymälässä.

Ruotsin lisäksi Hartwall solmi myös keväällä 2015 merkittävän jakelusopimuksen Alankomaiden suurimpiin kuuluvan päivittäistavararyhmittymä Aholdin kanssa. 

Aito lonkero on ollut todellinen myyntimenestys

– Yksittäisen tuotteen nouseminen Systembolagetin tilausvalikoimasta vakiovalikoimaan näin nopeasti on erittäin harvinaista. Juomat kilpailevat valikoimapisteistä toisiaan vastaan eri kategorioissa ja lonkerolla on ollut kovat kilpakumppanit vastassaan. Pelkästään vakiovalikoimaan pääseminen on kovan työn takana, joten noin 300 myymälän valikoimapeitto näin lyhyessä ajassa on huikea suoritus, kertoo Hartwallin vientijohtaja Matti Ristola.

Lähde: Hartwall 

Katso, missä tunnelmissa sujui Makuja.fi-sivuston lonkerotesti:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja