Hyvä kahvi syntyy hyvästä raaka-aineesta, oikeista mittasuhteista ja jauhatuksesta, sekä puhtaasta vedestä ja keittimestä.
Vaikka makumieltymykset ovat yksilöllisiä, Johan&Nyströmin maajohtaja Lari Salomaan jokaisen kahvinjuojan tulisi kiinnittää huomiota muutamaan erittäin tärkeään seikkaan. Ensinnäkin, mittasuhteiden tulee aina olla kahvia keittäessä oikeat.
– Monesti tehdään se virhe, että lisätään pari ylimääräistä mitallista kahvia. Jos lisäät enemmän kahvia kuin pitäisi, kahvista tulee vain kitkerämpää. Jos puolestaan pistät kahvia liian vähän, se jää laihaksi ja siitä tulee vetistä, Salomaa selittää.
Voimakkaamman kahvin ystävien kannattaa Salomaan mukaan valita kaupasta voimakkaampaa, esimerkiksi tummapaahtoista kahvia.
Oikean annostelun lisäksi kahvia keittäessä tulisi Salomaan mukaan kiinnittää huomiota myös kahvin jauhatukseen sekä veden ja keittimen puhtauteen.
"Mikään keitin ei tee hyvää kahvia huonosta raaka-aineesta"
Yks yleinen myytti, jonka Salomaa haluaa kumota, liittyy kahvinkeittimiin.
– Monesti ajatellaan, että jos investoin tuhat euroa kahvinkeittimeen, saan hyvää kahvia. Et saa, ellei raaka-aine ole kunnossa, Salomaa muistuttaa.
– Mikään keitin ei tee hyvää kahvia huonosta raaka-aineesta, mutta toisaalta halpa markettikeitin voi pilata hyvänkin kahvin.
