Suomalaisilla yllättävä hittikahvi kesällä: Juotko sinäkin?
Pikakahvi tuntuu maistuvan yllättävän monelle suomalaisille kesällä, Nestléltä kerrotaan.
Etenkin heinäkuun lomakaudella pikakahvin kysyntä kasvaa Suomessa. Vaikka suodatinkahvi on ylivoimainen ykkönen, noin viidennes suomalaisista juo säännöllisesti myös pikakahvia.
Suomen myydyin pikakahvi on Nescafé.
– Suomalaiset kuluttavat kesällä enemmän pikakahvia kuin muina vuodenaikoina. Siitä saa helposti ja nopeasti herkullisen kupillisen kahvia, sanoo Niina Koskinen Suomen Nestléltä.
Kahvissa tärkeää on maku
Kesällä suomalaisille maistuvat talvesta poiketen myös kylmät kahvijuomat, jota myydään nykyään valmiina tölkeissä eri valmistajien toimesta. Kylmäuutettu kahvi, cold brew coffee on vasta toden teolla rantautumassa Suomeen.
Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa. Kantar TNS:n Nestlélle tekemästä tutkimuksesta selviää, että monien suomalaisten mielestä kahvissa tärkeintä on maku. Tutkimuksesta selvisi myös, että kestävyys ja vastuullinen kahvintuotanto on tärkeää pohjoismaalaisille kuluttajille.
Myös luomukahvin suosio on Suomessa kasvussa.
Lähde: Kantar TNS:n Nestlélle tekemä tutkimus. Siihen haastateltiin online-haastatteluna 1600 kuluttajaa neljässä Pohjoismaassa. Suomesta kyselyyn vastasi noin 400 kuluttajaa. Kysely tehtiin tammikuussa 2017
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti