Asiantuntija on huolissaan siitä, että suomalaiset eivät tiedä, millaista on laadukas siideri.
Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen on sitä mieltä, että suomalaisia kuluttajia on huijattu siidereiden saralla. Asiantuntijan mukaan suomalaisten olisi hyvä tutustua perinteisin menetelmin valmistettuihin siidereihin.
– Suomalaisia kuluttajia on vuosikausia huijattu sillä, että hyvä siideri syntyy, kun halpaan omenaviiniin sekoitetaan sokeria, keinotekoisia aromi- ja väriaineita sekä erilaisia lisä- ja säilöntäaineita. Itse asiassa todella harva Suomessa myydystä siideristä on valmistettu perinteisellä tavalla eli käyttämällä omenoista puristettua mehu valmiiksi siideriksi, Laukkanen toteaa.
Kamppailu kotimaisen käsityösiiderin puolesta
Laukkasen mukaan aidoissa käsityösiidereissä on myös Suomessa valtavat kasvun mahdollisuudet.
TIESITKÖ? Länsi-Euroopassa ja varsinkin Yhdysvalloissa on menossa voimakas käsityösiidereiden buumi. Yhdysvalloissa siiderien myynti on yli kuusinkertaistunut neljän viime vuoden aikana. Craft cider on alkanut jo nousta craft beerin rinnalle etenkin tiedostavien kuluttajien keskuudessa.
– Mutkia oikomalla ja kuluttajia aliarvioimalla ei saavuteta menestystä. On aika rakentaa suomalaiselle siiderille siltä puuttuva arvostus ja palauttaa sille kuuluva laatujuoman maine. Tiedämme, että kuluttajat haluavat nauttia aidoista raaka-aineista valmistettuja laadukkaita käsityösiidereitä, jos niitä vain on laajemmin saatavilla. Siksi olemme päättäneet ryhtyä kamppailuun kotimaisen aidon käsityösiiderin puolesta, Laukkanen kertoo.
