Suomalaiset ovat välipalakansaa – näitä syödään eniten

eväät banaani leipä omena hedelmiä shutterstock
Suomalaiset suosivat terveellisiä välipaloja. Shutterstock

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista syö päivittäin välipaloja. Suosituin välipala on hedelmä.

Fast Sports Nutritionin teettämän kyselyn mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista syö päivittäin vähintään yhden välipalan. Naiset ovat innokkaampia välipalan syöjiä kuin miehet. Naisista 73 prosenttia syö päivittäin välipaloja, miehistä 60 prosenttia.

91 prosenttia vastaajista kokee ravinnon tärkeäksi hyvinvointinsa kannalta. Naiset näkevät terveellisen ruokavalion tärkeämmäksi kuin miehet.

Suosituimpia välipaloja ovat hedelmät, kuten omena ja banaani. Naiset valitsevat miehiä useammin jogurtin tai rahkan. Miehet taas suosivat naisia enemmän proteiinijauheita.

TOP 5 Välipalat

1. Hedelmät, kuten omena ja banaani
2. Rahka tai jogurtti
3. Puuro tai leipä
4. Pähkinöitä, kuivahedelmiä tms.
5. Suklaa ja karkit

Myös ikä vaikuttaa välipalavalintoihin. Nuoremmat vastaajat valitsivat useammin puuroa ja leipää, lisäravinteita, rahkaa ja jogurttia sekä suklaata ja karkkia.

Päivittäistä liikuntaa harrastavat käyttävät lisäravinteita välipalana useammin kuin vähemmän liikkujat.

Naiset käyttävät ravintolisiä useimmiten kiireessä tankkaamiseen. Miehet syövät niitä palautuakseen treenistä, saadakseen lisävirtaa tai tehostaakseen lihasten kasvua.

Suomalainen Fast Sports Nutrition tutki suomalaisten työikäisten 18–65-vuotiaiden miesten ja naisten hyvinvointi-, ja liikunta- ja ravitsemustottumuksia helmikuussa 2017. Tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista ympäri Suomen. Tutkimuksen toteutti M3 Research Oy.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!