Mainos
Mainos

Suomalaiset muistelevat: Nämä retrokarkit pitäisi saada takaisin kauppoihin!

Somekansa muistelee MTV:n Facebook-sivuilla myynnistä poistuneita retroherkkuja. Ehdottomasti eniten takaisin kauppoihin kaivataan vanhoja Hellaksen Roope Ankan Kolikot -makeisia.

Suomessa on jo muutaman vuoden ajan villinnyt retrokarkkien buumi. Useat makeisvalmistajat ovat palauttaneet yleisön pyynnistä myyntiin menneiden vuosien suosikkikarkkeja. Menestyksekkään paluun ovat tehneet muun muassa Fazerin Merkkarit sekä Cloettan Hopeatoffee.

Seuraa meitä Facebookissa:

MTV Facebookissa
Makuja.fi Facebookissa

– Kun ihmiset näkivät Hopeatoffeeta taas kaupassa, he hamstrasivat sitä pussitolkulla. Ne olivat niin suosittuja, ettei meidän tuotanto pysynyt siinä perässä, Cloettan markkinointipäällikkö Titta Kyröhonka kommentoi MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.

Silti viime vuosituhannelta löytyy vielä kymmenittäin, ellei jopa sadoittain markkinoilta poistuneita makeisia, joita suomalaiset näkisivät mielellään jälleen supermarkettien valikoimissa.

Roope Ankan Kolikot suomalaisten toivelistan ykkösenä

Suomalaiset intoutuivat muistelemaan menneiden vuosikymmenien suosikkikarkkejaan myös MTV:n Facebook-tilillä. Somekansalta tiedusteltiin, mitä makeisia tai muita retroherkkuja he kaipaavat eniten takaisin kauppoihin. Ylivoimaisesti eniten kannatusta keräsi Roope Ankan Kolikot -niminen karkkipussi, jonka valmistaja oli makeisyritys Hellas.

– Ehdottomasti Roopen kolikot. Ja Kippari Kalle -namit. Saako nykyisin vielä Ville Vallaton -jätskiä? Jambo, alkuperäinen Big Cat...ihan mitä tahansa, mitä ei nyt ole saatavilla, mutta oli 70- ja 80-luvuilla, kaipaili Tilly

Muun muassa näitä karkkeja kaivataan takaisin:

Roope Ankan Kolikot
Jambo
Chymos Ruusu -suklaalevy
Fazerin suklaanapit
Black Pete
Pastirol-pastillit
Lola-patukka
Vanhat nallekarkit

– Roopen kolikot, suklaanapit, salmiakki- ja sitruunapommit, nallekarkit (nykyiset ovat feikkejä), salmiakki- ja hedelmämerkkarit (punaiset ja keltaiset), Lumiukko-jäätelöpuikko (Trio-jäätelöä), keltainen Frisco-limu, suolatikut (sininen, kannellinen pahviboxi), Chymoksen Ruusu-suklaalevyt, listasi puolestaan Kristiina.

Black Pete, Pastirol, Suklaa-Puffet, Lola...

Moni muisteli lämmöllä myös Leafin Black Pete-makeista sekä Pastirol-pastilleja.

– Oranssissa paperissa oli ohutta ja sitkeää mustaa lakritsitoffeeta, olisiko nimi ollut Black Pete. Terva-Pastirol ja pienet paperipäällysteiset kolakarkit, irtokarkkeina myytiin 10 penniä kappaleelta, Sanna fiilisteli.

– Juu, Black Pete oli minunkin suosikkini ja sitä kyllä kaipaan. Mun isällä oli tapana tuoda "pätpiittiä" mulle ärrältä lottokuponkia noutaessaan, Irina jatkoi.

Makoisia retromuistoja herättivät myös vanhat suosikkituotteet, kuten Lola-patukka, Pastirol, Hellaksen Hedelmäpastillit, metallirasiasta tutut Ananas-karkit sekä Salmiakkimerenneidot.

"Minne suklaa-Puffet yhtäkkiä katosi?"

Myös jäätelöpuolelta löytyi kaivattuja tuotteita.

– Jäätelöpuolelta ihmettelen minne suklaa-Puffet yhtäkkiä katosi? Luulisi suklaan olevan niitä jäätelömakuja, joita ei ihan helposti markkinoilta vedettäisi, Kaisa ihmetteli.

– Ehdottomasti ne tikkarit, joita oli ainakin kahta makua: toffeeta, tummempi ja vaaleampi, Satu muisteli ja sai ehdotukselleen runsaasti kannatusta.

Moni ihmetteli myös, miksi vanhojen hyvien tuotteiden resepteihin on vuosien saatossa kajottu.

– Miksi täytelakritsin lakritsiosa on muutettu sellaiseksi liukaspintaiseksi ja kovaksi kumimaiseksi? Ennen, 15 vuotta sitten, se oli sellaista nahkeaa ja pehmeää lakritsia. Eikö sellaista massaa enää osata valmistaa? Petri ihmetteli. 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja