Suomalaiset luottavat perinteisiin jäätelömakuihin, jäätelömyyjä arvelee syyksi hintaa: "Halutaan rahalle vastine"
Hietaniemen uimarannan jäätelökioskilla on käynyt kuhina helteisenä juhannusviikonloppuna. Suomalaiset luottavat perinteisiin makuihin, mutta uutuuksiakin kokeillaan välillä.
Perjantain ja lauantain aikana Hietaniemen uimarannan jäätelökioskilla on käynyt vähintään satoja asiakkaita per päivä.
– On ollut hyvin kiireistä, ei ole ollut aikaa edes ottaa taukoa, jäätelömyyjä Sara Sarvari kertoo.
MTV Uutiset Liven toimittaja Raija Kantomaa selvitti, millaisia jäätelömakuja uimarannalla kävijät olivat valinneet sunnuntai-iltapäivänä.
– Suklaan, ihan maun perusteella. Vanhasta kokemuksesta tiedän, että se on hyvä, Otto kertoo.
Perinteiset jäätelömaut vetosivat myös muihin jäätelökioskilla käyneisiin. Katariina ja Atte olivat valinneet vanhan ajan suklaata ja mansikkaa. Outojakin makuja tulee joskus kokeiltua.
– Mun villein jätskimaku on wasabijäätelö, Katariina sanoo.
Rahalle halutaan varmaa vastinetta
Sarvarin mukaan asiakkaat valitsevat usein varmoja jäätelömakuja, jotta saavat vastinetta rahalleen.
– Nykyään jäätelö on vähän kalliimpaa, niin ehkä mansikka tai suklaa on turvallinen vaihtoehto, Sarvari toteaa.
Sarvari osaa jo suurinpiirtein arvata asiakkaiden iän mukaan, mitä makuja he valitsevat. Nuorten keskuudessa sateenkaarijäätelö on suosittua pride-kuukauden takia. Oreo-keksit ovat tuttuja kuluttajille, joten se maku myös myy hyvin. Oreota joudutaankin suklaan lisäksi usein hankkimaan lisää nopealla aikataululla.
Vanhemmat asiakkaat valitsevat Sarvarin mukaan usein rommirusinaa. Sitä jää päivän päätteeksi myös usein yli.
– Se on vanhempien keskuudessa suosittu, mutta nuoremmalle yleisölle se ei ole kovin hyvän makuinen jäätelö. Ei moni halua jäätelöä, jossa on rusinaa ja rommia, Sarvari pohtii.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta