Suomalaiset ovat tunnetusti ruisleipäkansaa. Suomen suosituimman leivän titteliä on hallinnut jo vuosia Vaasan Ruispalat, mutta nyt klassikko on mahdollisesti kohdannut haastajansa – saman leipäperheen sisältä tosin.
Yllä olevalla videolla paljastetaan, miten Suomen suosituin ruisleipä valmistetaan.
Erilaiset ohuet leivät ovat valloittaneet viime vuosina kauppojen hyllyt ja tänäkin syksynä on lanseerattu useita tuoteuutuuksia kyseiseen kategoriaan. Villityksen alullepanija on selvä: buumi alkoi vuonna 2016, kun Vaasan Oy lanseerasi leipäinnovaationsa, Ruispalat Ohut Herkun.
Ohut Herkun tuotekehitysprojektia vetänyt Vaasan Oy:n Susanna Peltonen oli mukana kehittelemässä hitiksi muodostunutta leipää ideasta tuotekehityksen kautta valmiiksi tuotteeksi.
– Tämä on kerrassaan upea juttu. Leivästä on tullut ilmiö. Emme ole koskaan saaneet yhtä paljon positiivista palautetta mistään. Ihmiset tulevat lankoja pitkin ja kyselevät, että mistä leipää saa, ja miksi se on aina loppu, Peltonen kertoo MTV:lle.
Ohuiden tuotteiden trendi synnytti hittileivän
Peltosen mukaan Ohut Herkku on merkittävimpiä leipäkategorian innovaatioita yli kymmeneen vuoteen. Se on herättänyt niin paljon pöhinää Vaasanin kuluttajapalvelussa ja sosiaalisessa mediassa, että yritys keksi viime keväänä jopa osuvan aprillipilan leivän ympärille. Vaasan tiedotti tuolloin, että koska kyseinen leipä aiheuttaa niin pahaa riippuvuutta ihmisille, yritys perustaa oman tukiryhmän apua tarvitseville.
– Nyt löysi hapankorppu vertaisensa. En pysty lopettamaan, anonyymi kuluttaja mukamas .
