Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen ruokakeksintö niittää mainetta maailmalla – valittiin tuhansien joukosta paraatipaikalle paistattelemaan: "Koko pieni tiimimme hyppi riemusta"

Suomalainen Beanit-härkäpapusuikale kiinnostaa myös maailmalla.
Suomalainen Beanit-härkäpapusuikale kiinnostaa myös maailmalla.Verso Food
Julkaistu 04.10.2019 11:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomi vahvistaa mainettaan maailmalla elintarvikeinnovaatioiden kehittäjänä. Suomalaisfirman keksimä härkäpapusuikale noteerattiin maailman suurimmilla ruokamessuilla Saksan Kölnissä.

Verso Foodin uusin ruokatuote, suomalaisesta härkäpavusta valmistettu Beanit härkäpapusuikale, valittiin yhdeksi kiinnostavimmista innovaatioista lauantaina alkavilla maailman suurimmilla ruokamessuilla Saksan Kölnissä.

Anuga-messut ovat kansainvälisesti tärkeimmät ruoka-alan messut, joille osallistuu vuosittain tuhansia yrityksiä ympäri maailman. Verso Foodin Beanit härkäpapusuikale valittiin 65 parhaimman innovaation joukkoon, ja se pääsee paistattelemaan paraatipaikalle messujen ohjelmaan. Parhaimmiksi innovaatioiksi oli ehdolla noin 2 300 tuotetta ympäri maailman.

Anuga-messut:

Maailman johtava ruoka-alan ammattilaisten messutapahtuma järjestetään joka toinen vuosi Kölnissä, Saksassa. Messuilla on yli 280 000 neliömetrin näyttelyalue ja tuhansia näytteilleasettajia. Vuonna 2017 messuilla oli noin 165 000 kävijää 198 eri maasta.

Messuilla valitaan parhaita innovaatioita, jotka esitellään Anuga Taste of Innovation Show -erikoisesittelyssä.Tuomaristo arvioi muun muassa uutuusarvoa ja luovuutta. Tänä vuonna erityisesti kestävää kehitystä. Verso Food on Anuga-messuilla mukana Business Finlandin Food from Finland -osastolla.

– Koko pieni tiimimme hyppi riemusta, kun saimme tietää valinnasta. Uskomme suomalaiseen härkäpapuun ja siitä tehtyihin elintarvikkeisiimme. Hienoa, että myös kansainväliset elintarvikealan asiantuntijat uskovat meihin, iloitsee Verso Foodin markkinoinnista vastaava Annika Boström-Kumlin.

Suomalainen härkäpapu nosteessa

Härkiksestä tunnettu Verso Food on kasvanut pienestä start-upista ruoka-alan edelläkävijäksi, jolla on tähtäin maailmalla.


– Uusia huippulaatuisia aineksia kasvisruokaan etsitään nyt kiivaasti. Meillä on Suomessa loistava härkäpapu, joka on tässä tuoteryhmässä hieman harvinaisempi raaka-aine. Loistava kasviproteiini yhdistettynä vahvaan tuotekehitykseen kiinnostaa maailmalla, Annika summaa.

Härkäpapusuikaleiden valinta vuoden parhaiden ruokainnovaatioiden joukkoon antaa kansainvälistymiselle mukavaa nostetta.

– Odotamme messuille iloista kuhinaa ja mielenkiintoisia keskusteluja potentiaalisten ostajien kanssa.

beanit 2Verso Food

Alkusyksystä Suomen markkinoille saapunut Beanit härkäpapusuikale on Härkiksen tekijöiden uusin innovaatio härkäpavusta. Beanit-tuotteet valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla ainutlaatuisella, täysin lisäaineettomalla menetelmällä, jolle on haettu patenttia.  Suikaleet myydään tuoreina, ja ne paistuvat  parissa minuutissa pannulla.

Lähde: Verso Food

***

Miten uusi elintarvike syntyy?

8:40Miten uusi elintarvike syntyy?

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelma tuo paitsi myyntimenestystä, myös työpaikkoja pienille paikkakunnilleMarjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä" Suomalaisfirma keksi uuden kasviperäisen proteiinituotteen: "Tajuttiin superyksinkertainen ja hyvin olennainen asia"Suomalaiskeksinnölle kansainvälinen innovaatiopalkinto – "hieno esimerkki siitä, että maito taipuu valtavan moniin muotoihin"Hittituotteesta jo pulaa maailmallakin: Suomessa viljellään liian vähän luomukauraa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • Eilen06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?