Suomalainen juomaexpertti kehitteli erikoissamppanjan maailmankuulun samppanjatalon kanssa – ainutlaatuista tuotetta myynnissä vain yhdessä paikassa!

piper samppanja
Essentiel by Essi -samppanja on myynnissä Viking Linen myymälöissä ja ravintoloissa lokakuusta 2018 lähtien. MTV

Kuohuviinit ja samppanjat ovat voimakkaiten kasvava ryhmä laivamatkustajien keskuudessa. Vastauksena alati kasvavaan kysyntään Viking Line päätti syventää yhteistyötään kuuluisan samppanjatalon kanssa ja kehittellä suomalaisen samppanja-asiantuntijan kanssa aivan ainutlaatuisen kuohujuoman. 

Viking Linen viestintäjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan väkevät alkoholijuomat ovat viime vuosina saaneet väistyä miedompien tieltä. Naisen mukaan laivamatkustajat himoitsevat tällä hetkellä etenkin samppanjaa ja kuohuvaa.

– Jo monen vuoden ajan trendinä on ollut, että ihmiset ostavat yhä enemmän viinejä, Boijer-Svahnström kertoo.

Vastauksena tähän trendiin laivayhtiö tuo myyntiin ainutlaatuisen, suomalaisasiantuntijan kehittelemän samppanjan. 

Piper-Heidsieckin samppanjatalon kellarimestari Régis Camus on palkittu 8. kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi kuohuviinitekijäksi IWC:n toimesta. 

Suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian kehittää ainutlaatuisen samppanja yhdessä viininvalmistustiimin kanssa. Essentiel by Essi for viking Line -samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, 40 000 pulloa, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla lokakuusta 2018 lähtien. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppajatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä eriskoissamppanjaa vähittäismyyntiin. 

Sokeri auttaa viiniä ikääntymään arvokkaasti

Essentiel by Essi -samppanja pohjautuu samppanjatalon Essentiel-samppanjaan, jonka makeutuksen määrään ja laatuun Avellanin oli mahdollisuus vaikuttaa. 

Avellanin kehittelemässä samppanjassa sokeria on kuusi grammaa litraa kohden, mikä on Avellanin mukaan extra brut -samppanjan yläraja. Aavistuksen korkeammalla sokeripitoisuudella on kehittelijän mukaan tärkeä rooli.

– Tämä siksi, että kyseessä on all round -viini, jota tarjoillaan laajalle asiakaskunnalle monen eri ruoan kumppanina, Avellan kertoo.

– Tämän lisäksi täytyy aina muistaa, että sokerilla on positiivinen vaikutus viiinin ikääntymiselle. Sokeri auttaa taistelemaan oksidaatiota vastaan mutta sen kautta tulee aromimaailmaa lisää. Halusin varmistaa, että saa sokerin kautta samppanja ikääntyy hyvin, Avellan lisää.

Avellan toivookin, että mahdollisimman monet ihmiset pääsisivät maistamaan samppanjaa paitsi nyt, kun viini on nuorta, mutta myös sen jälkeen, kun viini on saanut hieman ikääntyä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja