Kuohuviinit ja samppanjat ovat voimakkaiten kasvava ryhmä laivamatkustajien keskuudessa. Vastauksena alati kasvavaan kysyntään Viking Line päätti syventää yhteistyötään kuuluisan samppanjatalon kanssa ja kehittellä suomalaisen samppanja-asiantuntijan kanssa aivan ainutlaatuisen kuohujuoman.
Viking Linen viestintäjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan väkevät alkoholijuomat ovat viime vuosina saaneet väistyä miedompien tieltä. Naisen mukaan laivamatkustajat himoitsevat tällä hetkellä etenkin samppanjaa ja kuohuvaa.
– Jo monen vuoden ajan trendinä on ollut, että ihmiset ostavat yhä enemmän viinejä, Boijer-Svahnström kertoo.
Vastauksena tähän trendiin laivayhtiö tuo myyntiin ainutlaatuisen, suomalaisasiantuntijan kehittelemän samppanjan.
Piper-Heidsieckin samppanjatalon kellarimestari Régis Camus on palkittu 8. kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi kuohuviinitekijäksi IWC:n toimesta.
Suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian kehittää ainutlaatuisen samppanja yhdessä viininvalmistustiimin kanssa. Essentiel by Essi for viking Line -samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, 40 000 pulloa, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla lokakuusta 2018 lähtien.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppajatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä eriskoissamppanjaa vähittäismyyntiin.