Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen juomaexpertti kehitteli erikoissamppanjan maailmankuulun samppanjatalon kanssa – ainutlaatuista tuotetta myynnissä vain yhdessä paikassa!

Essentiel by Essi -samppanja on myynnissä Viking Linen myymälöissä ja ravintoloissa lokakuusta 2018 lähtien.
Essentiel by Essi -samppanja on myynnissä Viking Linen myymälöissä ja ravintoloissa lokakuusta 2018 lähtien.MTV
Julkaistu 08.10.2018 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kuohuviinit ja samppanjat ovat voimakkaiten kasvava ryhmä laivamatkustajien keskuudessa. Vastauksena alati kasvavaan kysyntään Viking Line päätti syventää yhteistyötään kuuluisan samppanjatalon kanssa ja kehittellä suomalaisen samppanja-asiantuntijan kanssa aivan ainutlaatuisen kuohujuoman. 

Viking Linen viestintäjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan väkevät alkoholijuomat ovat viime vuosina saaneet väistyä miedompien tieltä. Naisen mukaan laivamatkustajat himoitsevat tällä hetkellä etenkin samppanjaa ja kuohuvaa.

– Jo monen vuoden ajan trendinä on ollut, että ihmiset ostavat yhä enemmän viinejä, Boijer-Svahnström kertoo.

Vastauksena tähän trendiin laivayhtiö tuo myyntiin ainutlaatuisen, suomalaisasiantuntijan kehittelemän samppanjan. 

Piper-Heidsieckin samppanjatalon kellarimestari Régis Camus on palkittu 8. kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi kuohuviinitekijäksi IWC:n toimesta. 

Suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian kehittää ainutlaatuisen samppanja yhdessä viininvalmistustiimin kanssa. Essentiel by Essi for viking Line -samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, 40 000 pulloa, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla lokakuusta 2018 lähtien. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppajatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä eriskoissamppanjaa vähittäismyyntiin. 

Sokeri auttaa viiniä ikääntymään arvokkaasti

Essentiel by Essi -samppanja pohjautuu samppanjatalon Essentiel-samppanjaan, jonka makeutuksen määrään ja laatuun Avellanin oli mahdollisuus vaikuttaa. 

Avellanin kehittelemässä samppanjassa sokeria on kuusi grammaa litraa kohden, mikä on Avellanin mukaan extra brut -samppanjan yläraja. Aavistuksen korkeammalla sokeripitoisuudella on kehittelijän mukaan tärkeä rooli.

– Tämä siksi, että kyseessä on all round -viini, jota tarjoillaan laajalle asiakaskunnalle monen eri ruoan kumppanina, Avellan kertoo.

essi avellanHalusimme luoda Viking Linen asiakkaille jotain aivan ainutlaatuista – makuelämyksen, jota ei ole saatavilla missään muualla maailmassa, Avellan kertoo.MTV

– Tämän lisäksi täytyy aina muistaa, että sokerilla on positiivinen vaikutus viiinin ikääntymiselle. Sokeri auttaa taistelemaan oksidaatiota vastaan mutta sen kautta tulee aromimaailmaa lisää. Halusin varmistaa, että saa sokerin kautta samppanja ikääntyy hyvin, Avellan lisää.

Avellan toivookin, että mahdollisimman monet ihmiset pääsisivät maistamaan samppanjaa paitsi nyt, kun viini on nuorta, mutta myös sen jälkeen, kun viini on saanut hieman ikääntyä. 

Lisää aiheesta:

Asiantuntijalta kuohuviinitärppi vappuun: Kuin samppanjaa "pilkkahintaan"Viiniasiantuntija paljastaa, mikä on laadukkaan samppanjan merkkiMitä kuohuviiniä vapuksi? Tämä "samppanjan ystävien arkiviini" on ainakin varma valinta – nappaa juomasuositukset!Joko olet maistanut? Palkitut ja kehutut kuohuviinit vapuksi – 15 euron budjetti riittää!Viinilehti: Vuoden 2020 paras kuohuviini ja paras samppanja – 15 euron kupliva saatetaan kohta viedä käsistäCava, prosecco vai samppanja? Suomalainen viiniasiantuntija neuvoo juhlajuoman valinnassa: "Ei kannata hirveästi kiinnittää huomiota siihen..."
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 9.10.12:02
    Ravintolat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 4.10.09:43
    Alkoholi

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993

  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?

  • 25.9.17:14
    Viinit

    Suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen viiniostoksilla: "Olemme vähän Big Mac -kansaa"

  • 25.9.15:56
    Sokeri

    Hallitukselta limpsalinjaus: Mitä enemmän sokeria, sitä enemmän veroa