Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen huippukokki mukana kokkien MM-kisoissa Ranskassa

Lehtikuva
Julkaistu 23.01.2015 12:01

MTV LIFESTYLE

Ranskan Lyonissa järjestetään ensi viikolla kokkien omat olympialaiset, Bocuse d’Or -kilpailut. Suomesta kisaan osallistuvat huippukokki Matti Jämsen ja hänen avustajansa Antti Lukkari.

Jämsen ja Lukkari vierailivat Huomenta Suomen Makuja -osioissa perjantaiaamuna. Miehet kertoivat avoimesti kisatunnelmistaan ja kovista harjoitteluistaan ennen kilpailua.

Bocuse d’Or on kaksipäiväinen kilpailu, johon on päässyt alkukarsintojen jälkeen mukaan 24 maata, Suomi mukaan luettuna.

Itse suoritus kestää viisi ja puoli tuntia. Koitoksen jokainen minuutti on suunniteltu tarkasti etukäteen. Huippukokit eivät itse ehdi pitää edes kahvitaukoa suorituksen aikana.

– Siinä on aika tarkkaa, että milloin syödään Snickersiä ja milloin juodaan proteiinijuomaa, Jämsen nauraa Huomenta Suomen haastattelussa.

Jämsen suostuu paljastamaan pieniä välähdyksiä myös itse kisaan suunnitelluista annoksista. Inspiraatiota on haettu Suomen pohjoisimmista alueista. Kala-annoksen työnimeksi valikoitui Revontulet, ja liha-annos nimettiin yksinkertaisesti nimellä Lapland, Lappi.

– Siellä on mukana poronlihaa ja marjoja, eli kaikkea mitä tuolta pohjoisesta Suomen villistä luonnosta voi löytyä, Jämsen avaa.

Katso Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin koko haastattelu videolta!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Makuja.fi – tykkää meistä !

Facebookissa

Lisää aiheesta:

Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"MasterChef-kisaajan suunnitelmat saavat tuomarit hämmentymään: "Ehkä ajattelen liian monimutkaisesti""Ihmiset saattavat ajatella, että kunhan ruoka näyttää ja maistuu hyvältä" – mitä valmistautuminen maailman arvostetuimpiin kokkikisoihin oikeasti vaatii? Tavoitteena kaikkien aikojen kisamenestys – näin Suomi treenaa kokkien MM-kisoihin: ”Aletaan tehdä pientä keittiötanssia”Tämä raaka-aine on huippukokki Harri Syrjäsen kauhukuva: ”Se ei ole vahvuuteni”
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa