Suomalainen gini niittää mainetta maailmalla – "verrattavissa Champions Leaguen voittoon"

Suomessa maailman parasta giniä 9:00 Suomessa maailman parasta giniä

Suomalainen gini-tulokas palkittiin maailman parhaimpana arvostetuissa kansainvälisissä kilpailuissa. Mistä menestys oikein kumpuaa? 

Reilu viikko sitten Makuja.fiuutisoi suomalaisesta Artic Blue Ginistä, joka palkittiin maailman parhaana gininä Saksassa käydyssä World Spirits Awards 2018 –kilpailussa. Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof ja mestaritislaaja Asko Ryynänen vierailivat Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa ginistä ja suomalaisten tuotteiden arvostuksesta. 

– Verrattavissa Champions Leaguen voittoon, Ryynänen toteaa.

Raaka-aineet, ei alkoholi edellä

Miesten mukaan menestyksen salaisuus on tuotteiden korkea laatu sekä suomalaistuotteiden hyvä maine.

– Unescon mukaan meillä on maailman puhtaimmat vedet. Alkoholi on aina lähtökohtaisesti vettä, ja kun otetaan mukaan puhtaimmat raaka-aineet, kyllä se arvostus on varsinkin eräissä tuotteissa omaa luokkaansa, Spoof toteaa. 

– Ei lähdetä niinkään se alkoholi, vaan ne raaka-aineet edellä, mistä me sitä tuotetta teemme, Ryynänen lisää.

Miten maailman paras gini oikein valitaan? Millaisia tuulia gini-rintamalle on odotettavissa lähitulevaisuudessa? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!