Suomalainen gini niittää mainetta maailmalla – "verrattavissa Champions Leaguen voittoon"
Suomalainen gini-tulokas palkittiin maailman parhaimpana arvostetuissa kansainvälisissä kilpailuissa. Mistä menestys oikein kumpuaa?
Reilu viikko sitten Makuja.fiuutisoi suomalaisesta Artic Blue Ginistä, joka palkittiin maailman parhaana gininä Saksassa käydyssä World Spirits Awards 2018 –kilpailussa. Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof ja mestaritislaaja Asko Ryynänen vierailivat Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa ginistä ja suomalaisten tuotteiden arvostuksesta.
– Verrattavissa Champions Leaguen voittoon, Ryynänen toteaa.
Raaka-aineet, ei alkoholi edellä
Miesten mukaan menestyksen salaisuus on tuotteiden korkea laatu sekä suomalaistuotteiden hyvä maine.
– Unescon mukaan meillä on maailman puhtaimmat vedet. Alkoholi on aina lähtökohtaisesti vettä, ja kun otetaan mukaan puhtaimmat raaka-aineet, kyllä se arvostus on varsinkin eräissä tuotteissa omaa luokkaansa, Spoof toteaa.
– Ei lähdetä niinkään se alkoholi, vaan ne raaka-aineet edellä, mistä me sitä tuotetta teemme, Ryynänen lisää.
Miten maailman paras gini oikein valitaan? Millaisia tuulia gini-rintamalle on odotettavissa lähitulevaisuudessa? Katso koko haastattelu videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa