Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa loppuu maailmasta: Tutkijat paljastavat milloin katastrofi uhkaa

Shutterstock
Julkaistu 05.01.2018 12:50

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos kaakaopuita ei saada jalostettua kestävämmiksi, uhkaa ilmastonmuutos viedä suklaan maailmasta.

Suklaajätti Mars Inc on ryhtynyt yhteistyöhön Kalifornian yliopiston kanssa pelastaakseen kaakaopuut. Tutkijat ovat nimittäin ennustaneet, että kaakao voi kadota maapallolta kokonaan jo vuoteen 2050 mennessä. Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA:n tutkijoiden mukaan syynä kaakaokasvin sukupuuttoon on ilmastonmuutos.

Vielä on kuitenkin toivoa: tutkijat yrittävät nyt yhdessä maailman suurimpien suklaavalmistajien kanssa kehitellä metodeita, jotka pelastavat tulevaisuuden kaakaopapusadot. Kalifornian ylipistossa on kehitetty teknologia, jonka avulla pystytään muuttamaan kaakaopuun dna:ta. Tämä muutos edesauttaa sitä, että kaakaopuu selviäisi myös lämpenevässä ilmastossa. Nykypäivänä suurin osa maailman suklaasta tulee Länsi-Afrikasta, jossa kaakaopuut kasvavat alueen sademetsissä.

NOAA on kuitenkin varoittanut, että 89,5 prosenttia nykyisestä kaakaon viljelyalasta ei ole enää käyttökelpoista vuonna 2050. Tutkijat suosittelevatkin viljelijöitä panostamaan nyt tiettyihin kaakaolajikkeisiin, jotka kestävät paremmin kuivuutta.

Lähde: Food and Wine

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kaakaon sadosta tulossa katastrofaalisen huono – voi käydä suklaan ystäville kalliiksiSuomalaisten suosikkikahvi vaarassa kadota maapallolta – juo vielä kun voit! Palmuöljyteollisuus uhkaa uhanalaisia apinoita Afrikassa – maanosan luonnon monimuotoisuus vaarassaMaistuuko suklaa tulevaisuudessa samalta? Tutkijat huomasivat yllättävän ilmiönMullistavaa! Tiedemiehet ovat kehittäneet täysin uudenlaisen suklaan – ensimmäinen kerta 80 vuoteenVakava suklaapula uhkaa maailmaa
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!

  • 30.6.13:57
    Makeiset

    Fazer toi myyntiin hämmentävän patukan: "Onnistunein petos ikinä"